Νέο συλλαλητήριο σχεδιάζουν οι αγρότες

Νέο συλλαλητήριο σχεδιάζουν οι αγρότες

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με είκοσι ναυλωμένα λεωφορεία από τη Θεσσαλία, με ιδιωτικά οχήματα από τη Δυτική Μακεδονία και με το πλοίο της γραμμής από την Κρήτη έφτασαν χθες στην Αθήνα οι αγρότες που πρόσκεινται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Στην πλατεία Βάθης, σημείο εκκίνησης της πορείας, υπερτερούσαν αριθμητικά, ωστόσο, οι συνταξιούχοι, οι φοιτητές, τα μέλη της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, δίνοντας έναν διαφορετικό τόνο στο συλλαλητήριο. Το κρύο αλλά και το κόστος της βενζίνης φαίνεται να «κράτησαν» πίσω πολλούς ομοϊδεάτες αγρότες, με συνέπεια το χθεσινό συλλαλητήριο να μοιάζει ίσως το λιγότερο μαζικό στην ιστορία του κινήματος.

«Αποδεικνύουμε στην κυβέρνηση ότι αυτό δεν είναι ένα κομματικό συλλαλητήριο, αλλά σύσσωμη η αγροτιά και η εργατιά που παλεύει για τον αγώνα της επιβίωσης», δήλωσε εξαρχής ο αγροτοσυνδικαλιστής κ. Βαγγέλης Μπούτας. Από το βήμα που βρισκόταν σε απόσταση «αναπνοής» από το υπουργείο, το οποίο ήταν λόγω της απεργίας άδειο και χάρη στην ισχυρή αστυνομική δύναμη απροσπέλαστο, πέρασαν εκπρόσωποι πολλών φορέων, για να δηλώσουν την υποστήριξή τους στους αγρότες – από αντιπρόσωπο των εργαζομένων στο υπουργείο μέχρι της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος.

«Πριν από ένα  χρόνο στείλαμε ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που προσωρινά έκανε πίσω», ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής, κ. Κώστας Τζέλλας, υπενθυμίζοντας την περυσινή επιτυχή έκβαση, «τώρα θέλουν να υλοποιήσουν στο ακέραιο την αντιλαϊκή τους πολιτική». «Παρών» σε όλη τη διάρκεια του συλλαλητηρίου ήταν ο γ.γ. του ΚΚΕ, κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ εθεάθησαν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Αλέκα Παπαρήγα. Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε μπροστά στη Βουλή, ενώ νωρίτερα είχε επιδοθεί ψήφισμα στο υπουργείο. Οι Κρητικοί αγρότες, που σχεδιάζουν τον Μάρτιο και νέο συλλαλητήριο, μοίρασαν στους περαστικούς 1,5 τόνο λάχανα. Μετά τις 5 μ.μ. πήραν τον δρόμο της επιστροφής.

Σήμερα, όμως, αναμένονται οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, που θα συναντήσουν στις 4 μ.μ. τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, στα γραφεία της αντιπροεδρίας στην Οδό Ζαλοκώστα, όπως και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, τον αν. υπουργό Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο, τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο και την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. Παρά την ικανοποίηση για την επερχόμενη συνάντηση, οι Μακεδόνες παραμένουν ανυποχώρητοι στα μπλόκα, ενώ χθες έκλεισαν επιπλέον συμβολικά τον δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο της Δοϊράνης, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι αγρότες και κτηνοτρόφοι από τον κόμβο στο Χέρσο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή