Σοφία Καλογεροπούλου: Ένας εικαστικός «κόσμος μαγικός»

Σοφία Καλογεροπούλου: Ένας εικαστικός «κόσμος μαγικός»

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια σημαντική εικαστική έκθεση, η αντιπροσωπευτική ατομική έκθεση της Σοφίας Καλογεροπούλου, εγκαινιάζεται στην Ελληνογερμανική Αγωγή την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 (ώρα 20.00).

Η Σοφία Καλογεροπούλου, τα έργα της οποίας είναι εμπνευσμένα από την παράδοση και το Βυζάντιο, από την belle epoque και τα παραμύθια, από τη φύση ή τη μουσική και ειδικά από την όπερα – καθώς υπήρξε και η ίδια παλαιότερα σολίστ του λυρικού θεάτρου – είναι μια δραστήρια κι ευφάνταστη σύγχρονη δημιουργός, που διαρκώς ελκύει το ενδιαφέρον κι εκπλήσσει ευχάριστα τους θεατές της όλων των ηλικιών. Τα πυκνής δόμησης, πολύχρωμα και πολυφωνικά εικαστικά της έργα αποτελούνται από λάμψεις ιστοριών που ζωντανεύουν «ήρωες» και «περιστατικά» της φαντασίας και της ουτοπίας, της μνήμης και της λαχτάρας, της σουρεαλιστικής πραγματικότητας και του ονείρου. Διαφορετικοί χώροι και χρόνοι γεφυρώνονται ρυθμικά κι απροσδόκητα μέσα από τις εξωτικές και παράλληλα νοσταλγικές, τις αινιγματικά  χιουμοριστικές, αλλά την ίδια στιγμή και ποιητικά διαμορφωμένες  φιγούρες της ζωγράφου. Με την ευρηματική, την πηγαία αειφορία του βλέμματός της και την ψυχοσύνθεση της απρόβλεπτης, όσο κι ασυμβίβαστης παιδικής αθωότητας, που η Σοφία Καλογεροπούλου υιοθετεί, υφαίνει μέσα από τα διαφόρων μεγεθών έργα της έναν υπερβατικό και παραδείσιο τόπο, όπου ανάμεσα σε θάλασσες και βουνά, εκκλησάκια και δρόμους, καθημερινότητες και πανηγύρια το παρελθόν συναντά το παρόν και η Ανατολή τη Δύση.

Για τον εικαστικό «κόσμο» της ζωγράφου θα μιλήσει κατά την ημέρα των εγκαινίων η επιμελήτρια της έκθεσης, Κριτικός και Ιστορικός Τέχνης κ. Αθηνά Σχινά, ενώ η βραδιά θα ολοκληρωθεί μουσικά με τη νεαρή και βραβευμένη Λευκαδίτισσα βιολονίστρια Ελεάννα Στράτου σε έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών. Στο πιάνο θα συνοδεύσει  η κ. Θάλεια Παπαγγελή.

Διάρκεια έκθεσης : 22 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου 2017, καθημερινές 10:00 – 20:00, Σάββατο και Κυριακή 10:00 – 14:00 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή