Λίγοι αλλά καλοί υπουργοί… προσεχώς

Λίγοι αλλά καλοί υπουργοί… προσεχώς

Κύριε διευθυντά

Είναι προφανές ότι η Ν.Δ. δεν είναι πια το κόμμα που ξέραμε, δηλαδή το κόμμα του ψευδεπίγραφου «σεμνά και ταπεινά» και του «αφού είναι νόμιμο είναι και ηθικό». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την έως τώρα πολιτεία  του, δείχνει σαφέστατη ικανότητα να διοικήσει την Ελλάδα και να εμπνεύσει τους Ελληνες για ένα νέο ξεκίνημα.

Η διαφορά όμως με το παρελθόν πρέπει να γίνει σαφής στον ελληνικό λαό από τώρα διότι, κάθε τόσο, ακούμε στα κανάλια τους εκπροσώπους της Ν.Δ. να κομπιάζουν στην ερώτηση «εσείς τι διαφορετικό θα κάνατε αν ήσασταν κυβέρνηση και οι πιστωτές σας πίεζαν να αποδεχθείτε τους επαχθείς όρους των;). Θα έπρεπε λοιπόν να υπήρχαν επιχειρήματα τέτοια που να περνούσε η διαφορετικότητα της Ν.Δ. από τους σημερινούς κυβερνήτες.

Ενα παράδειγμα είναι η σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου που συνηθίσαμε, τόσο επί ΠΑΣΟΚ όσο και επί Ν.Δ. όσο και σήμερα, επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, να είναι πληθωρική. Εκείνο το ατελείωτο τραπέζι με γύρω γύρω «άχρηστες» εν πολλοίς φιγούρες που παριστάνουν τους Δον Κιχώτες έτοιμους να αναμετρηθούν με ανεμόμυλους! Ο νέος άνεμος του Κυριάκου Μητσοτάκη θα πρέπει να καταρτίσει μία σκιώδη κυβερνητική σύνθεση 30 το πολύ ατόμων και να δεσμευθεί ότι δεν θα την υπερβεί σαν κυβέρνηση.

Δεν αρκεί λοιπόν να λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άχρηστος, πάμε για εκλογές τώρα. Πρέπει να δεσμευθούμε για να πείσουμε ότι είμαστε καλύτεροι, ιδίως όταν έχουμε, σαν Ν.Δ., δώσει στο παρελθόν αποτυχημένες εξετάσεις.

Ι. Ιωσηφ, Πόρτο Ράφτη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή