Ακαρπη η συνάντηση αγροτών – Δραγασάκη

Ακαρπη η συνάντηση αγροτών – Δραγασάκη

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λευκός καπνός δεν βγήκε ούτε αυτή τη φορά από το κτίριο της οδού Ζαλοκώστα, όπου επί δύο ώρες 17μελής επιτροπή αγροτών και κυβερνητικό κλιμάκιο, με προεξάρχοντα τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη, προσπαθούσαν να βρουν λύσεις. Απογοητευμένοι αποχώρησαν από τις συνομιλίες ο εκπρόσωπος από το μπλόκο Προμαχώνα και ο εκπρόσωπος από το μπλόκο Ευζώνων, καθώς φαίνεται ότι κανένα αίτημα της Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας δεν ικανοποιήθηκε. Η εν λόγω εξέλιξη δεν εκπλήσσει, αφού σε αντίστοιχο «ναυάγιο» κατέληξε και η συνάντηση του κυβερνητικού κλιμακίου με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Αλλωστε, όσο οι εκπρόσωποι των αγροτών μετέβαιναν στην Αθήνα, οι σύντροφοί τους διεμήνυαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους – και δεν έμειναν σε αοριστίες. Για δύο ώρες απέκλεισαν τον κόμβο στο Χέρσο, που οδηγεί στο τελωνείο της Δοϊράνης, αλλά και τον κόμβο Δερβενίου.

Ταυτόχρονα, το τελωνείο των Ευζώνων παραμένει σταθερά κλειστό. Στάση αναμονής κρατούν οι αγρότες στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, επί της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Σερρών, αν και έχουν πολλάκις επιχειρήσει να μεταβούν στον Προμαχώνα. Σταθερά κλειστός και ο κόμβος στα «Πράσινα Φανάρια» πριν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Την ίδια στιγμή, αγρότες από τον κόμβο Μανιακίου σκέφτονται να μεταβούν στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής.

Στο «στρατόπεδο» Μπούτα επικρατεί περίσκεψη, που ενδέχεται να οδηγήσει στην αποχώρηση από τις Ε.Ο. Οι συγκεντρωθείσες υπογραφές από το ΣτΕ, που υλοποιεί η ομάδα Γκόντια, έχουν φτάσει τις 60.000 και η διαδικασία συνεχίζεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή