65 κιλά ηρωίνης θαμμένα σε κήπο

65 κιλά ηρωίνης θαμμένα σε κήπο

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 65 κιλά ηρωίνης είχαν κρύψει στον κήπο μονοκατοικίας στην Κερατέα τα μέλη σπείρας Ελλήνων και Αλβανών Ρομά, που εξαρθρώθηκε την 9η Φεβρουαρίου από τη Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής. Συνελήφθησαν έξι άτομα, ανάμεσα στα οποία ένα ανήλικο αγόρι 14 ετών και μια 16χρονη έφηβη.

Αντιθέτως, ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος, υπήκοος Αλβανίας 32 ετών, κατάφερε να διαφύγει τη σύλληψη και αναζητείται. Διέμενε στη μονοκατοικία της Κερατέας, στην περίμετρο της οποίας είχε εγκαταστήσει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι κατηγορούμενοι εισήγαγαν την ηρωίνη από την Τουρκία και τη διακινούσαν στην Ελλάδα αφού πρώτα την «έκοβαν». Στο πλαίσιο της έρευνας άλλωστε, κατασχέθηκε άγνωστη ουσία σε μορφή σκόνης που προοριζόταν για τη νόθευση των ναρκωτικών. Η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη των μελών της σπείρας έγινε το απόγευμα της 9ης Φεβρουαρίου, λίγα λεπτά αφότου είχαν πουλήσει σε δύο Ελληνες, 43 και 46 ετών, 5 κιλά ηρωίνης.

Σε άλλη περίπτωση, αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής σχημάτισαν δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών εις βάρος τριών Αλβανών κακοποιών που βρίσκονται έγκλειστοι σε φυλακές της χώρας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., μέσω καρτοτηλεφώνων συντόνιζαν τη μεταφορά, την αποθήκευση και τη διακίνηση ηρωίνης σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, αστυνομικοί βρήκαν στον Νέο Κόσμο ένα σταθμευμένο Ι.Χ. μέσα στο οποίο υπήρχε κρυμμένη ποσότητα ηρωίνης.

Επρόκειτο να την παραλάβει μέλος του κυκλώματος. Οι κατηγορούμενοι είναι έγκλειστοι στις φυλακές Χανίων, Κορυδαλλού και Κέρκυρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή