Επίθεση κατά Αγγελου Συρίγου στο Πάντειο

Επίθεση κατά Αγγελου Συρίγου στο Πάντειο

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θύμα ξυλοδαρμού από νεαρούς στο προαύλιο του Παντείου Πανεπιστημίου έπεσε χθες το μεσημέρι ο καθηγητής του Τμήματος Διεθνών και Περιφερειακών Σπουδών Αγγελος Συρίγος. Δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι και στα πλευρά και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου του έγιναν έξι ράμματα.

Αφορμή για την εις βάρος του επίθεση στάθηκε η παρατήρησή του σε νεαρό που λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι έγραφε με σπρέι σύνθημα σε τοίχο του πανεπιστημίου. Ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση του καθηγητή με τον νεαρό και δευτερόλεπτα μετά η ένταση κλιμακώθηκε καθώς ακόμα δύο άτομα, ηλικίας 20 – 22 ετών, παρενέβησαν στον καβγά. Ο κ. Συρίγος περιέγραψε στην «Κ» ότι ο ένας απ’ αυτούς προσπάθησε να του βάψει με σπρέι το παντελόνι και όταν εκείνος αντέδρασε και οι τρεις άρχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι και στα πλευρά με τα μεταλλικά σπρέι που είχαν στα χέρια τους. Το συμβάν έληξε λίγα λεπτά αργότερα χάρη στην παρέμβαση φοιτητών που βρίσκονταν στο προαύλιο.

Παρά τα χτυπήματα που δεχόταν, ο καθηγητής κατάφερε να ακινητοποιήσει τον έναν από τους νεαρούς, υποχρεώνοντάς τον να παραμείνει στο σημείο. Αντίθετα, οι άλλοι δύο τράπηκαν σε φυγή με μηχανή που είχαν σταθμευμένη στον πεζόδρομο, έξω από την είσοδο του πανεπιστημίου. Τόσο ο κ. Συρίγος όσο και συνάδελφοί του από το Πάντειο που ήταν αυτόπτες μάρτυρες των γεγονότων καταγγέλλουν ότι η αστυνομία, παρότι ειδοποιήθηκε άμεσα για το συμβάν, κατέφθασε στο σημείο με καθυστέρηση μεγαλύτερη της μιας ώρας και ενώ είχαν μεσολαβήσει τηλεφωνικές παρεμβάσεις και οχλήσεις στην ηγεσία του σώματος. Οταν τελικά αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο, συνέλαβαν τον νεαρό, εις βάρος του οποίου ο κ. Συρίγος υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά. Προσήχθησαν ακόμα δύο άτομα, τα οποία αφέθησαν ελεύθερα, καθώς δεν προέκυψαν ενδείξεις ανάμειξής τους στο συμβάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή