Παράταση υποβολής αιτήσεων σε καθεστώτα του νέου αναπτυξιακού

Παράταση υποβολής αιτήσεων σε καθεστώτα του νέου αναπτυξιακού

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στα καθεστώτα του νέου αναπτυξιακού νόμου: «Γενική επιχειρηματικότητα» και «Νέες ανεξάρτητες ΜμΕ», σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομίας. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί στον νέο αναπτυξιακό νόμο (ν. 4399/2016) 821 επενδυτικές προτάσεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο αριθμός ξεπέρασε κατά πολύ τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις της ηγεσίας του, ιδίως ως προς τις υποβολές επενδυτικών σχεδίων στα καθεστώτα «Γενική επιχειρηματικότητα» και «Νέες ανεξάρτητες ΜμΕ».

Σε μόλις 4 μήνες λειτουργίας του νέου νόμου υποβλήθηκαν 821 σχέδια ύψους 2,2 δισ. ευρώ, όταν σε 4 χρόνια λειτουργίας του προηγούμενου είχαν υπαχθεί μόλις 1.270. Η πλειονότητα εξ αυτών, μάλιστα, είναι στους κρίσιμους τομείς της βιομηχανίας, της μεταποίησης και της αγροτοδιατροφής. Το υπουργείο έχει ήδη ενεργοποιήσει την προβλεπόμενη διαδικασία αύξησης του προϋπολογισμού των συγκεκριμένων καθεστώτων, προκειμένου να καλυφθεί το αυξημένο ενδιαφέρον των επενδυτών, χωρίς βεβαίως να μειωθεί ο προϋπολογισμός των λοιπών καθεστώτων του νόμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή