Flashback στην 16η Φεβρουαρίου

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 16η Φεβρουαρίου-1

Με ένα αναμνηστικό μαντήλι στο λαιμό και πλατύ χαμόγελο στα χείλη ο μικρός «πρίγκιπας» της Αμερικής, John Kennedy βγαίνει από το εστιατόριο Trader Vic's μαζί με τον πατριό του, τον Αριστοτέλη Ωνάση. Ήταν 16 Φεβρουαρίου του 1969. (AP Photo)

 

Flashback στην 16η Φεβρουαρίου-2

Πολλά πρωτόγνωρα πράγματα μαζί. Ένας από τους διασημότερους αθλητές του κόσμου ο Ervin Magic Johnson με δάκρυα στα μάτια παραιτείται από το μπάσκετ στο διάλειμμα του αγώνα Boston Celtics- Lakers στο Ιnglewood της Καλιφόρνια το 1992. Ο Johnson βρέθηκε θετικός στον ιό AIDS. (AP Photo/Mark J. Terrill)

 

Flashback στην 16η Φεβρουαρίου-3

Τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των Βρετανών αιχμαλώτων στον στρατόπεδο Chonqsong της  Βορείου Κορέας το 1952 αποτύπωσε ο Frank Noel, φωτογράφος του Associeted Press και επίσης αιχμάλωτος.(AP Photo)

 

Flashback στην 16η Φεβρουαρίου-4

Ένα ακόμη κέρινο ομοίωμα της «σιδηράς κυρίας», έφτιαξε το μουσείο Madame Tusseud και το παρουσίασε στις 16 Φεβρουαρίου του 1988. Από το 1975 έχουν φτιαχτεί τέσσερα διαφορετικά ομοιώματά της κάνοντας την δεύτερη σε αναπαραγωγή (τότε) μετά τον Winston Churchill που μετρά 13. (AP Photo/Gillian Allen)

 

Flashback στην 16η Φεβρουαρίου-5

Οι τουρκικές αρχές ανακοινώνουν τη σύλληψη του ηγέτη του παράνομου κουρδικού εργατικού κόμματος, Αμπντουλά Οτσαλάν, στην ελληνική πρεσβεία στην Κένυα. Ακολουθεί κύμα διαμαρτυριών από Κούρδους και καταλήψεις ελληνικών πρεσβειών σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Ο Οτσαλάν οδηγείται στις φυλακές του Ιμραλί, στο Μαρμαρά και τίθεται υπό κράτηση. Με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου αποκαλύπτεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έκρυβε επί 15 μέρες τον Οτσαλάν στην ελληνική πρεσβεία στην Κένυα. Το ΡΚΚ κατηγορεί ως υπεύθυνη για τη σύλληψή του την Ελλάδα και Κούρδοι διαδηλωτές καταλαμβάνουν ελληνικές πρεσβείες σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. Είναι 1999

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή