Παραχώρηση παραλιών της Βάρκιζας στον δήμο

Παραχώρηση παραλιών της Βάρκιζας στον δήμο

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπεγράφη μεταξύ της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης η πρώτη σύμβαση για την παραχώρηση παραλιακών εκτάσεων της περιοχής, στις οποίες θα αναπτυχθεί σειρά έργων αξιοποίησης. Οι υπόλοιπες συμβάσεις αναμένεται να υπογραφούν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

Ομως, η μεγάλη καθυστέρηση με την οποία κλείνουν οι παραχωρήσεις μεταφέρει στην πράξη τα έργα αξιοποίησης για μετά τη φετινή σεζόν, εκτροχιάζοντας το χρονοδιάγραμμα του δήμου. Μόνον εργασίες καθαρισμού και ήπιας συντήρησης υπαρχόντων υποδομών εκτιμάται πως θα καταστούν δυνατές πριν από το φετινό καλοκαίρι. Ετσι όπως και ο Αστέρας Βουλιαγμένης, που βρίσκεται εντός των συνόρων του δήμου και οι παράκτιες εγκαταστάσεις που επιδιώκει να αναπτύξει ο δήμος θα είναι έτοιμες το καλοκαίρι του 2018. Η πρώτη σύμβαση αφορά τις παραλίες της Βάρκιζας. Συνολικά, όμως, οι παραχωρήσεις που θα συμφωνηθούν τις επόμενες εβδομάδες αφορούν σε περιοχή του περιλαμβάνει περί τα 485 στρέμματα παραλιακής ζώνης και 90 στρέμματα αιγιαλού σε 9,5 χιλιόμετρα ωφέλιμης ακτογραμμής, από τα συνολικά 51 χιλιόμετρα που εμπίπτουν στα όρια του δήμου. Εξ αυτών των 51 χιλιομέτρων, τα 13 χιλιόμετρα είναι ήδη παραχωρημένα σε ιδιώτες και λειτουργούν ως κλειστοί χώροι, ενώ τα υπόλοιπα είναι σε μεγάλο μέρος τους βραχώδεις εκτάσεις μη αξιοποιήσιμες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή