A. LANGE & SÖHNE 1815 Annual Calendar

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 1815 Annual Calendar έκανε επίσημη πρεμιέρα στο Διεθνές Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης (SIHH 2017) τον περασμένο Ιανουάριο και είναι το δεύτερο μοντέλο με ετήσιο ημερολόγιο που εμπλουτίζει τη συλλογή της σαξονικής ωρολογοποιίας A. Lange & Söhne. Το πρώτο ήταν το Saxonia Annual Calendar με αυτόματο μηχανισμό και μεγάλη ημερομηνία. Το 1815 Annual Calendar έχει κουρδιστό στο χέρι μηχανικό μηχανισμό και αναλογική ημερομηνία και σχεδιαστικά παραμένει πιστό στις κλασικές γραμμές της συλλογής 1815.

A. LANGE & SÖHNE 1815 Annual Calendar-1

Η κάσα διαμέτρου 40 mm και πάχους 10 mm από ροζ ή λευκό χρυσό 18Κ περικλείει ένα πανέμορφο ασημί καντράν με μπλε δείκτες, μαύρους αραβικούς αριθμούς και vintage κλίμακα των λεπτών τύπου σιδηροδρομικής γραμμής.

A. LANGE & SÖHNE 1815 Annual Calendar-2

Οι ενδείξεις του ετήσιου ημερολογίου είναι συγκεντρωμένες σε δύο βοηθητικά καντράν: ο μήνας στο 3 και η ημερομηνία και η ημέρα της εβδομάδας στο 9. Σε βοηθητικό καντράν στο 6 τρέχουν τα δευτερόλεπτα και ξεχωρίζει μία εντυπωσιακή ένδειξη φάσεων της Σελήνης, η οποία παραμένει ακριβής για 122,6 χρόνια.

A. LANGE & SÖHNE 1815 Annual Calendar-3

Τα ρολόγια με ετήσιο ημερολόγιο έχουν αρχίσει να αποκτούν έδαφος στην αγορά τα τελευταία χρόνια, και σ’ αυτό συνετέλεσε προφανώς και λήξη το 2006 της πατέντας που κατείχε η Patek Philippe από το 1996. Αυτό που τα κάνει ιδιαιτέρως δελεαστικά είναι ότι έχουν σχεδόν όλες τις αρετές του διηνεκούς ημερολογίου (perpetual calendar) όχι όμως και την τσουχτερή τιμή του, άρα είναι προσιτά σε μεγαλύτερο φάσμα του καταναλωτικού κοινού. Γιατί λέμε «σχεδόν»; Γιατί τα perpetual calendars αναγνωρίζουν και ρυθμίζουν αυτομάτως την ημερομηνία όλο τον χρόνο, ακόμα και όταν αυτός είναι δίσεκτος. Το 1815 Annual Calendar, όπως όλα τα ρολόγια με ετήσιο ημερολόγιο, αναγνωρίζει και ρυθμίζεται αυτόματα στο τέλος κάθε μήνα πλην του Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι μία φορά τον χρόνο, την 1η Μαρτίου, χρειάζεται διόρθωση της ημερομηνίας.

A. LANGE & SÖHNE 1815 Annual Calendar-4

Το συγκεκριμένο μοντέλο προσφέρει και μία πολύ πρακτική δυνατότητα στον κάτοχό του. Εάν μείνει στο συρτάρι και σταματήσει να λειτουργεί, μπορεί κάποιος να προχωρήσει όλες μαζί τις ημερολογιακές ενδείξεις, χρησιμοποιώντας το μπουτόν στο 2. Έχει βεβαίως τη δυνατότητα να διορθώσει και ξεχωριστά την ημέρα, την ημερομηνία, τον μήνα και τις φάσεις της Σελήνης από τα αντίστοιχα κομβία (correctors) που βρίσκονται ενσωματωμένα στην κάσα.

A. LANGE & SÖHNE 1815 Annual Calendar-5

Όλα αυτά υποστηρίζονται μηχανικά από τον κουρδιστό Calibre L051.3, ο οποίος λειτουργεί με συχνότητα 3Ηz (21.600 ταλαντώσεις/ώρα) και έχει 72 ώρες αυτονομίας.

A. LANGE & SÖHNE 1815 Annual Calendar-6

Χάρη στο διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού στο πίσω μέρος κάσας μπορεί να θαυμάσει κανείς την ωραία διακόσμηση του μηχανισμού και την εντυπωσιακή γέφυρα του μπαλανσιέ που είναι σκαλισμένη στο χέρι. 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Ora Kessaris (210-3711020)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή