Εβαλε δύσκολα για την πρόκριση ο Ολυμπιακός

Εβαλε δύσκολα για την πρόκριση ο Ολυμπιακός

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης στην Αγκυρα άφησαν ο Ολυμπιακός και η Οσμάνλισπορ με την ισοπαλία με 0 – 0 στο χθεσινό πρώτο τους «ραντεβού» στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν τον αγώνα με παίκτη λιγότερο, εξαιτίας της αποβολής του Βιάνα στο 74΄ για χτύπημα εκτός φάσης σε αντίπαλο.

Ωστόσο, είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και τις ευκαιρίες για να προηγηθούν, με αντίπαλο μια ομάδα η οποία δεν προκάλεσε δέος. Ισα ίσα που με την εμφάνισή της επιτρέπει στους Πειραιώτες να έχουν βάσιμες ελπίδες για πρόκριση στο δεύτερο παιχνίδι. Χαρακτηριστικά είναι όσα δήλωσε ο Πάουλο Μπέντο μετά το τελευταίο σφύριγμα: «Ηταν πολύ ισορροπημένος αγώνας. Είναι ανοικτά τα πάντα για την πρόκριση. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε την κινητικότητα που θα θέλαμε, αλλά στο δεύτερο μισό ήμασταν καλύτεροι. Σε γενικές γραμμές ήμασταν καλύτεροι. Είχαμε καλύτερες ευκαιρίες και ένα δικό μας γκολ θα αντικατόπτριζε καλύτερα την εικόνα του. Τώρα πρέπει να πάμε στην Τουρκία και να σκοράρουμε».

Οπως αναμενόταν, ο Πορτογάλος τεχνικός εμπιστεύθηκε στο αρχικό σχήμα δύο από την τετράδα των παικτών του οι οποίοι στην προηγούμενη περίοδο έπαιζαν στην ομάδα νέων. Ο Παναγιώτης Ρέτσος ανέλαβε τον ρόλο του αμυντικού μέσου έχοντας δίπλα του τον Αντρέ Μάρτινς, ενώ ο Θανάσης Ανδρούτσος ξεκίνησε ως αριστερό εξτρέμ, μπροστά από τον Σισοκό.

Οι υπόλοιπες επιλογές του Πορτογάλου τεχνικού ήταν οι αναμενόμενες, με τερματοφύλακα τον Λεάλι, στόπερ τους Μποτία, Βιάνα, ακραίους αμυντικούς τους Φιγκέιρας, Σισοκό, εξτρέμ τους Σεμπά, Ανδρούτσο και τον Φορτούνη σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Καρντόσο.

Από τα πρώτα λεπτά οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο επιχείρησαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Στο 10΄ ο Μποτία ζήτησε πέναλτι όταν βρέθηκε στο έδαφος ύστερα από αντικανονικό μαρκάρισμα αντιπάλου του. Ομως, ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Μάλιστα, στη φάση που προηγήθηκε, αλλά και σε εκείνη που ακολούθησε έδειξε κίτρινη σε Φιγκέιρας και Ρέτσο για δυνατά μαρκαρίσματα. Οσο κυλούσε ο χρόνος, οι γηπεδούχοι έκαναν παιχνίδι κατοχής, χωρίς να έχουν τη μεγάλη ευκαιρία. Τα σουτ των Μποτία και Καρντόσο στο 41΄ και στο 42΄ ήταν οι στιγμές των «ερυθρόλευκων» στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ανέβασε «στροφές» και έγινε περισσότερο πιεστικός. Μάλιστα, η εικόνα των παικτών του δημιουργούσε προσδοκίες πως το γκολ ήταν θέμα χρόνου. Ομως, η αποβολή του Βιάνα στο 74΄ άλλαξε τις ισορροπίες, παρά το γεγονός πως οι Μανθάτης και Ανσαριφάρντ, που αντικατέστησαν τον τραυματία Φορτούνη και τον αρνητικό Καρντόσο, σε σύντομο χρονικό διάστημα πρόλαβαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην αντίπαλη άμυνα. Αναμφίβολα, ο Ανδρούτσος και ο Ρέτσος (μετά την αποβολή έπαιξε στόπερ), τους οποίους εμπιστεύθηκε ο Μπέντο από την αρχή, ήταν οι κορυφαίοι των γηπεδούχων. Ο δε Ανσαριφάρντ έπαιξε μόλις οκτώ λεπτά, αλλά έστειλε «μήνυμα» προς τον προπονητή του για το κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ πως αξίζει θέση στην ενδεκάδα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Σισοκό, Ρέτσος, Μάρτινς (87΄ Ανσαριφάρντ), Σεμπά, Φορτούνης (70΄ Μανθάτης), Ανδρούτσος, Καρντόσο (76΄ Ρομαό).

ΟΣΜΑΝΛΙΣΠΟΡ: Κατσεμάρσκας, Τιάγκο Πίντο, Προχάτσκα, Κουρουτσκού, Βρσάγιεβιτς, Λουίζ Κάρλος (87΄ Μαχέρ), Τσαγκιράν, Εντιαγέ, Μπιφουμά (92΄ Γκιουβέν), Ρεγκατέν, Ντελάρζ (81΄ Ρουσέσκου).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή