Ζημίες για τις αγορές της Ευρώπης

Ζημίες για τις αγορές της Ευρώπης

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποχώρησαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές, έπειτα από οκτώ συναπτές ανοδικές συνεδριάσεις. Οι επενδυτές έσπευσαν να ρευστοποιήσουν κέρδη από την άνοδο που είχαν σημειώσει μία ημέρα νωρίτερα οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου, χάρη στην προσδοκία για νέα αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου. Συμπαρέσυρε, άλλωστε, σε υποχώρηση τους δείκτες η πτώση 1% που σημείωσε η μετοχή της Nestle, όταν η ελβετική εταιρεία ανακοίνωσε επιβράδυνση των πωλήσεών της. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε απώλειες 0,4% από τα υψηλά έτους στα οποία είχε φτάσει την Τετάρτη, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,8%. Η μετοχή του ομίλου UBS υποχώρησε κατά 0,62% και της γερμανικής Deutsche Bank κατά 0,28%.

Πτωτικά κινείτο, άλλωστε, χθες ο κλάδος των πετρελαϊκών, με τη Royal Dutch Shell να χάνει το 2,15% της αξίας της και την ΒΡ να υποχωρεί κατά 2%. O Ftse 100 του Λονδίνου είχε απώλειες 0,34%, όπως ο Xetra Dax της Φρανκφούρτης (0,31%) και ο Cac 40 της Γαλλίας (0,52%). Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε η αγορά του Μιλάνου, που σημείωσε οριακή άνοδο 0,16%, λίγες ώρες μετά την απόφαση του ιταλικού Κοινοβουλίου να εγκρίνει ποσό ύψους 20 δισ. ευρώ για τη στήριξη του ιταλικού τραπεζικού κλάδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή