Συνάντηση με την Αγκελα Μέρκελ θα έχει στο Μόναχο ο Μάικ Πενς

Συνάντηση με την Αγκελα Μέρκελ θα έχει στο Μόναχο ο Μάικ Πενς

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει το Σαββατοκύριακο στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της διάσκεψης για την ασφάλεια στο Μόναχο, θα έχει διμερείς συνομιλίες με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, αλλά και τους προέδρους των χωρών της Βαλτικής, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο.

Το μήνυμα που θα μεταφέρει ο Πενς είναι ότι «η Ευρώπη αποτελεί απαραίτητο εταίρο για τις ΗΠΑ» σημειώνοντας ότι «είμαστε πιο ασφαλείς όταν οι ΗΠΑ και η Ευρώπη είναι ισχυρές και ενωμένες».

Σε ότι αφορά το θέμα της Ουκρανίας ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, κατά την επίσκεψή του θα δώσει έμφαση στην ανάγκη τήρησης τόσο από την Ουκρανία όσο και τη Ρωσία, της Συμφωνίας του Μίνσκ για την επίλυση της πολεμικής διαμάχης. Παράλληλα, θα υποστηρίξει την εφαρμογή των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, σύμφωνα με υψηλόβαθμο σύμβουλο του Λευκού Οίκου, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή