Απόσυρση υπογραφών για το «Τάμα του Εθνους»

Απόσυρση υπογραφών για το «Τάμα του Εθνους»

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέλος στο χρονικό μιας καταδικασμένης επερώτησης που προκάλεσε ποικίλα σχόλια και ιδιαίτερα αρνητικές αντιδράσεις έβαλε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «αδειάζοντας» πλήρως τους 16 βουλευτές της Ν.Δ. που αναγκάστηκαν να αποσύρουν τις υπογραφές τους από την επίμαχη επερώτηση για το «Τάμα του Εθνους». Είναι σαφές ότι για τον πρόεδρο της Ν.Δ. δεν τέθηκε άλλο ζήτημα. Υψηλόβαθμες κομματικές πηγές, μάλιστα, έπνεαν μένεα για την επιλογή αυτή των βουλευτών που θεώρησαν σκόπιμο την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε οριακή κατάσταση να ασχοληθούν με το έργο-σκάνδαλο της χούντας, το οποίο εξήγγειλε το 1968 ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, αλλά έμεινε στις μακέτες.

Δεν χρειάζεται να είναι κανένας ιδιαίτερα οικείος με το πολιτικό ύφος και το κεντρώο πρόσημο του προέδρου της Ν.Δ. για να αντιληφθεί ότι δεν έχει καμία σχέση με ακροδεξιές λογικές. Υπό αυτό το πρίσμα –«ερώτηση της Χρυσής Αυγής» τη χαρακτήριζε στενός του συνεργάτης του Κυρ. Μητσοτάκη– η ανάκληση των βουλευτών στην τάξη ήταν επιβεβλημένη.

Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι ακολουθήθηκε η συνήθης διαδικασία των κοινοβουλευτικών ερωτήσεων. Αυτή προβλέπει ότι, όταν μια ερώτηση υπογράφεται από παραπάνω από έναν βουλευτές, θα πρέπει να έχει την έγκριση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Η διαδικασία ακολουθήθηκε: Ο Κώστας Τσιάρας «έκοψε» την ερώτηση, όμως φαίνεται ότι υπογράφοντες αγνόησαν την υπόδειξη και έκαναν του κεφαλιού τους – οι πληροφορίες επιμένουν ότι ήταν ο Γιώργος Κασαπίδης αυτός που την κατέθεσε. Μόνο και μόνο για να αναγκαστεί να ανακαλέσει την υπογραφή του –όπως και οι υπόλοιποι 15– λίγο αργότερα. Πάντως, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, που τη συνυπέγραφε αρνήθηκε να συναινέσει στην απόσυρσή της. Σημειώνεται ότι την ερώτηση υπέγραφαν οι Σάββας Αναστασιάδης, Γιώργος Βαγιωνάς, Κωνσταντίνος Βλάσης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Στέργιος Γιαννάκης, Θανάσης Δαβάκης, Θεόδωρος Καράογλου, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Δημήτρης Κυριαζίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Ευάγγελος Μπασιάκος, Χρήστος Μπουκώρος, Κατερίνα Παπακώστα, Eλενα Ράπτη και Κωνσταντίνος Σκρέκας. Το «κερασάκι στην τούρτα» ήταν ότι την ερώτηση συνυπέγραφαν ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος και, όπως προαναφέρθηκε, ο ανεξάρτητος πλέον Ν. Νικολόπουλος. Αμφότεροι εμφανίζονται συχνά ως σταυροφόροι προσωπικών επιθέσεων εναντίον του προέδρου της Ν.Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή