Στο χρηματιστήριο ετοιμάζεται να μπει η εταιρεία Snap

Στο χρηματιστήριο ετοιμάζεται να μπει η εταιρεία Snap

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Snap, η οποία δημιούργησε την εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Snapchat, προετοιμάζεται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο. Στο πλαίσιο της αρχικής δημόσιας εγγραφής για διάθεση των μετοχών της (ΙΡΟ) θα προσφέρει 200-230 εκατ. κοινές μετοχές. Η τιμή εκάστης θα κυμανθεί από 14-16 δολάρια και, βάσει αυτού, η εταιρεία αποτιμάται συνολικά σε 19,5-22,2 δισ. δολάρια. Η Snap προβλέπει πως θα αποκομίσει από τη διάθεση των τίτλων της από 2,1 έως 2,3 δισ. δολάρια.

Αναμένεται ότι η ΙΡΟ της Snap θα είναι η μεγαλύτερη που έχει διεξαχθεί, έπειτα από εκείνη της εταιρείας Facebook, που εισήχθη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2012 με αξία 104 δισ. δολάρια. Αναλυτές προβλέπουν ότι πιθανώς η Snap να αποκομίσει από τη δημόσια εγγραφή έσοδα 3,6 δισ. δολαρίων, αν το εύρος διακύμανσης της τιμής της μετοχής της φθάσει στα 16 δολάρια. Μια τέτοια εξέλιξη θα δώσει τη δυνατότητα στη Snap και στο Snapchat, που μετράει ήδη πέντε χρόνια ζωής, να ανταγωνιστεί τις υπόλοιπες δημοφιλείς πλατφόρμες-εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter.

Αξίζει να αναφερθεί πως το Snapchat λειτουργεί με τη λογική των κοινωνικών δικτύων. Επιτρέπει στους χρήστες την αποστολή και το μοίρασμα βίντεο, φωτογραφιών ή άλλων δεδομένων, διαθέτοντας μάλιστα ειδικά φίλτρα που αλλάζουν το πρόσωπο και τη φωνή του χρήστη. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της εταιρείας, το Snapchat είχε 158 εκατ. ενεργούς χρήστες ημερησίως το τελευταίο τρίμηνο του 2016, παρουσιάζοντας αύξηση 48% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο το 2015. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της Snap προέρχεται από διαφημίσεις. Ειδικότερα, το 2016 είχε έσοδα 404,5 δισ. δολάρια, όταν τα αντίστοιχα του 2015 είχαν ανέλθει στα 58,7 εκατ. Εντούτοις, η Snap παρουσίασε ζημίες 514,6 εκατ. δολάρια το 2016 έναντι 372,9 εκατ. δολαρίων το 2015.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή