Αργή η πρόοδος της δίκης της Χρ. Αυγής

Αργή η πρόοδος της δίκης της Χρ. Αυγής

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν προχθές μέσα στη δικαστική αίθουσα όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, προκαλώντας αίσθηση, αλλά και την υποβολή μηνύσεως από την πλευρά της μητέρας του Παύλου Φύσσα, Μάγδας, η οποία δέχθηκε προσβλητική επίθεση, η διαδικασία συνεχίστηκε χθες κανονικά, αυτήν τη φορά στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Η δίκη για την εγκληματική δράση στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής, που σε ένα μήνα περίπου συμπληρώνει δύο χρόνια από την έναρξή της, κινείται σε γρηγορότερους, από πέρυσι, ρυθμούς, όμως οι εκτιμήσεις παραγόντων της διαδικασίας τοποθετούν την ολοκλήρωσή της μέσα στο 2018! Ο τεράστιος αριθμός των κατηγορουμένων, συνολικά 75, η πληθώρα μαρτύρων, μια και στο κατηγορητήριο περιλαμβάνεται σωρεία επιθέσεων και εγκληματικών πράξεων από στελέχη και μέλη της Χ.Α., αλλά και η παρουσία, όπως είναι φυσικό, περίπου 200 δικηγόρων, καθιστά την πρόοδο της δίκης αργή. Σε όλα αυτά προστίθεται και το ότι η δίκη, που ήδη έχει μεταφερθεί στο Εφετείο της Αθήνας (ορισμένες φορές βέβαια διεξάγεται και στον Κορυδαλλό, λόγω των συνθηκών υποδομής που επικρατούν στα δικαστήρια της Αθήνας), δεν γίνεται κάθε μέρα αλλά μάλλον σε περιοδική βάση.

Παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο δίνει μάχη για την επιτάχυνσή της με την πρόεδρο της δίκης Μαρία Λεπενιώτου να κρατά τις δύσκολες ισορροπίες που απαιτεί η διεύθυνση μιας δίκης με έντονο πολιτικό χρώμα, εντούτοις τα πράγματα δεν εξελίσσονται πάντα ομαλά και λόγω της παρουσίας μέσα στην αίθουσα πολιτών που ενδιαφέρονται για τους κατηγορουμένους είτε για τα θύματα των επιθέσεων της Χ.Α., καθώς πολλές φορές συμπλέκονται και δημιουργούν κλίμα εντάσεων και σκληρών αντιπαραθέσεων.

Χθες, πάντως, η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση αυτοπτών μαρτύρων για την επίθεση που είχε δεχθεί το στέκι «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα το 2008, από μέλη της Χ.Α., με τους μάρτυρες να περιγράφουν την ορμή των επιτιθέμενων, τις βιαιοπραγίες, αλλά και τον κίνδυνο να προκαλέσουν θύματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή