Καραβίας: «Ανάγκη υιοθέτησης πιο αναπτυξιακής οικονομικής πολιτικής»

Καραβίας: «Ανάγκη υιοθέτησης πιο αναπτυξιακής οικονομικής πολιτικής»

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αλλαγή του μείγματος οικονομικής πολιτικής σε μια πιο αναπτυξιακή κατεύθυνση αλλά και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων έθεσε ως βασικές προϋποθέσεις για την επιστροφή της χώρας σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας.

Μιλώντας στο πλαίσιο επίσκεψης της διοίκησης της τράπεζας στη Θεσσαλία, ο κ. Καραβίας υπογράμμισε ότι κάθε καθυστέρηση αποβαίνει εις βάρος της χώρας και της οικονομίας. «Για να επιστρέψουμε σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, πέρα από το κλείσιμο ενός ακόμη κύκλου αναταράξεων γύρω από την αξιολόγηση, υπάρχουν δύο ακόμη σοβαρές προϋποθέσεις. Πρώτον, ένα μείγμα οικονομικής πολιτικής σε πιο αναπτυξιακή κατεύθυνση. Ο περιορισμός του φορολογικού βάρους, ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις, και η υλοποίηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων για το 2017 με επιταχυνόμενους ρυθμούς αποτελούν βασικές προτεραιότητες. Δεύτερον, το τραπεζικό σύστημα πρέπει ταυτόχρονα να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας και να διαχειριστεί την κληρονομιά της κρίσης, το μεγάλο απόθεμα μη εξυπηρετούμενων δανείων».

Ο κ. Καραβίας μαζί με τους αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους Σταύρο Ιωάννου και Θεόδωρο Καλαντώνη και άλλα ανώτατα στελέχη της διοίκησης επισκέπτονται (χθες και σήμερα) καταστήματα της Eurobank και του Δικτύου Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στη Λάρισα, στον Βόλο, στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα. Στις επαφές που έγιναν, τονίστηκε ότι η Eurobank έχει σχεδιάσει μια ολοκληρωμένη δέσμη υπηρεσιών για τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, καλύπτοντας βασικές τραπεζικές ανάγκες, με την Κάρτα Αγρότη και τον προνομιακό λογαριασμό αγροτών, στον οποίο μπορούν να πιστώνονται οι αγροτικές επιδοτήσεις. Η δέσμη περιλαμβάνει ακόμα τη δημιουργία Αγροτικών Κέντρων που θα παρέχουν συμβουλευτική υποστήριξη για την ένταξη στο Πρόγραμμα του Αγρότη και τη συμμετοχή σε όλα τα επιδοτούμενα χρηματοδοτικά προγράμματα και προγράμματα για νέους αγρότες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή