Το προσφυγικό, αιτία εσωκομματικών προστριβών στον ΣΥΡΙΖΑ

Το προσφυγικό, αιτία εσωκομματικών προστριβών στον ΣΥΡΙΖΑ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πεδίο εσωκομματικών συγκρούσεων εξελίσσεται το προσφυγικό για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τα πυρά που εξαπέλυσε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, προτρέποντας τους πολίτες της Κω να ξεσηκωθούν ενάντια στη δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου στο νησί εφόσον θεωρούν ότι κάτι τέτοιο θα βλάψει τα συμφέροντά τους. Οι ξενοδόχοι της Κω με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό ζητούν να μη γίνει προαναχωρησιακό κέντρο στο νησί.

Ταυτόχρονα, χθες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Μαντάς ζήτησε να μη γίνει αποδεκτή τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία μάλιστα και ο ίδιος έχει υπογράψει, η οποία προέβλεπε τη δυνατότητα του ΥΕΘΑ να κάνει απευθείας αναθέσεις σε έργα για τη στέγαση ασυνόδευτων προσφυγόπουλων.

Αιτιολόγησε το αίτημά του, υποστηρίζοντας πως πρέπει να αναδιατυπωθούν κάποιες διατάξεις ώστε να μην υπάρχουν «σκιές». Είχε προηγηθεί η κριτική σύσσωμης της αντιπολίτευσης προς το περιεχόμενο της τροπολογίας, την οποία στήριξε άλλο μέλος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ (Μερόπη Τζούφη), όπως και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών διαμαρτύρεται έντονα για τις ειδικές διαδικασίες και προσκλήσεις «σε λίγους εκλεκτούς εργολήπτες για την κατασκευή των Προαναχωρησιακών Κέντρων Κράτησης». Οπως επισημαίνουν «δεν πρέπει να επιτρέπεται καμία παρέκκλιση από τις διατάξεις που εφαρμόζονται στα δημόσια έργα». Ζητούν, επίσης, την απόσυρση της τροπολογίας που αφορά στη στέγαση των ασυνόδευτων ανηλίκων.

Το τελευταίο 24ωρο στη Λέσβο έφτασαν ακόμα 57 πρόσφυγες και μετανάστες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή