Ν. Χριστοδουλίδης: Ο Ακιντζί ήρθε για να αποχωρήσει

Ν. Χριστοδουλίδης: Ο Ακιντζί ήρθε για να αποχωρήσει

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποφασισμένος να αποχωρήσει πριν ακόμα πραγματοποιηθεί η χθεσινή συνάντηση, ήταν ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, όπως αναφέρει η Καθημερινή Κύπρου.

Οπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, γεγονότα αλλά και δηλώσεις από την πλευρά του Ακιντζί έδειχναν ότι «ήρθε για να αποχωρήσει», προσθέτοντας ότι είχε ζητήσει να μην υπάρχουν φωτογράφοι και κάμερες ενώ και η απόφαση του να ακυρώσει την συνάντηση των διαπραγματευτών την Τρίτη, εξαρχής έκανε φανερές τις προθέσεις του.

Ωστόσο όπως ανέφερε, το κλίμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης ήταν πολύ θετικό, και δεν υπήρχε κάτι που να προμήνυε αυτή την εξέλιξη, σημείωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ταυτόχρονα κατέστησε σαφές ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν βρόντηξε την πόρτα, όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο Μουσταφά Ακιντζί, αλλά ζήτησε διάλειμμα και βγήκε έξω. Εξηγώντας ότι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες από την ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή πλευρά βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα όπως και ο κ. Αιντε. Κάποια στιγμή, η τουρκοκυπραική αντιπροσωπεία είπε ότι αναχωρεί. «Είπαν, εμείς φεύγουμε», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι κανένας δεν κατάλαβε ότι φύγανε αλλά ότι απλώς είχαν βγει έξω.

Ο κ. Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε την τροπή της χθεσινής συνάντησης ως μια αρνητική εξέλιξη που δεν βοηθά την ουσία των διαπραγματεύσεων.

Πάντως η επόμενη συνάντηση των δύο ηγετών είναι προγραμματισμένη για τις 23 Φεβρουαρίου και δεν έχει αλλάξει κάτι στο πρόγραμμα,  με το Πρόεδρο Αναστασιάδη να τονίζει ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα είναι παρούσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή