Η οινογαστρονομία ταξιδεύει βόρεια

Η οινογαστρονομία ταξιδεύει βόρεια

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και συνήθως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη φιλοξενούν φεστιβάλ οίνου και γαστρονομίας, αυτήν τη φορά μια πόλη της Θράκης, η Αλεξανδρούπολη, γίνεται πόλος έλξης για όσους αγαπούν το κρασί και το φαγητό. Γι’ αυτό και το 1ο Umami Festival είναι εκτός από ένα ενδιαφέρον οινογαστρονομικό φεστιβάλ και μια ευκαιρία να «ανοίξει» ο χάρτης αντίστοιχων διοργανώσεων πέρα από τα αστικά κέντρα.

Ξεκινάει αύριο, είναι διήμερο και περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα. Λάτρεις του κρασιού, αλλά και επαγγελματίες, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους σημαντικότερους Eλληνες παραγωγούς και να δοκιμάσουν πάνω από 200 διαφορετικά κρασιά.

Θα πάρουν μέρος συνολικά 43 εκθέτες, 38 οινοποιεία από όλη την Ελλάδα, αλλά και παραγωγοί όπως «Τρικαλινός αυγοτάραχο», «Ναουμίδης βιολογικές πιπεριές Φλωρίνης» κ.ά. Τρεις σημαντικοί σεφ, ο Χρόνης Δαμαλάς, ο Feridun Ugumu, ιδιοκτήτης του ιστορικού εστιατορίου Hunkar της Κωνσταντινούπολης, και ο σεφ Erhan Seker θα ετοιμάσουν γεύσεις της Ιαπωνίας ο πρώτος και της οθωμανικής κουζίνας οι δεύτεροι.

Παράλληλα με το φεστιβάλ οίνου, θα πραγματοποιηθούν και δύο masterclass, ένα αφιερωμένο στον συνδυασμό οίνου και τυριών κι ένα αφιερωμένο στο Ξινόμαυρο από τον Στέλιο Μπουτάρη. Ομιλίες και άλλες δράσεις, όπως το «TU Canteen» food truck project, εμπλουτίζουν το φεστιβάλ, για το οποίο ήδη έχει εκφραστεί ενδιαφέρον και από τις γειτονικές χώρες Τουρκία και Βουλγαρία.

Το Umami Festival διοργανώνει ο Γιώργος Τουρατζής, με στόχο «να γίνει η αφετηρία ενεργειών που θα βοηθήσουν σημαντικά την εξέλιξη της οινογαστρονομικής κουλτούρας, η οποία θα κάνει τη Θράκη σημείο αναφοράς σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες».

​​18-19 Φεβρουαρίου. Ξενοδοχείο Astir Egnatia, Αλεξανδρούπολη. Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.umamifestival.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή