Πρωτιά ΣΚΑΪ στην prime time με «Survivor»

Πρωτιά ΣΚΑΪ στην prime time με «Survivor»

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο άνυδρο τηλεοπτικό τοπίο με τις ελάχιστες νέες παραγωγές δεν θα μπορούσε το «Survivor» του ΣΚΑΪ παρά να προκαλέσει το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού, που συντονίζεται στο κανάλι του Νέου Φαλήρου για να το παρακολουθήσει, προσφέροντάς του πόντους έναντι του ανταγωνισμού. Σύμφωνα με τη Nielsen, το τριήμερο 13-15/2 ο ΣΚΑΪ αύξησε το μέσο μερίδιό του, στο 14,7%, περνώντας στη δεύτερη θέση του πίνακα κατάταξης των καναλιών στο σύνολο πίσω από τον ΑΝΤ1 (18,2%), ενώ προηγείται στο prime time με 23,5% έναντι 18% του ΑΝΤ1. Το «Survivor» είδαν κατά μέσον όρο το ίδιο διάστημα 1.156.000 τηλεθεατές, ενώ το μερίδιο επί των ανοικτών δεκτών ήταν 25,1%, αγγίζοντας το 33% στους άνδρες 25-44 ετών και το 28,8% στις συνομήλικές τους γυναίκες, το 30,1% στα κορίτσια 15-24 ετών, το 29% στα αγόρια ίδιας ηλικίας και το 26,5% στα παιδιά 4-14 ετών. Από τους πιο φανατικούς τηλεθεατές είναι οι άνδρες και οι γυναίκες 45-64 ετών, με 26,1% και 25,6% αντίστοιχα.

Οσο για το τηλεοπτικό προϊόν αυτό καθαυτό; Δεν μπορεί να πει κανείς ότι το «Survivor» προσφέρεται για… φιλοσοφική εμβάθυνση. Ωστόσο, οφείλει να ομολογήσει κάποιος ότι ακολουθείται με συνέπεια στην εκδοχή του ΣΚΑΪ η συνταγή του κόνσεπτ, που έκανε το ριάλιτι επιβίωσης να χτυπάει άπιαστα νούμερα σε 70 χώρες ανά τον κόσμο. Μάλιστα, στο παραπεταμένο μουντό χειμωνιάτικο ελληνικό σκηνικό η εικόνα του είναι άκρως θελκτική, με τα εξωτικά τοπία του Αγιου Δομίνικου, τα ωραία πρόσωπα και τα καλογυμνασμένα σώματα, για να ξεχνιέσαι από τη δύσκολη καθημερινότητα. Χαζεύεις τα παιχνίδια και τους άσημους μαχητές και τους διάσημους συμμετέχοντες, οι οποίοι εκτίθενται σε καιρικές συνθήκες και τα δίνουν όλα στις διάφορες προκλήσεις στην άμμο στις ειδικές πλατφόρμες, διεκδικώντας το χρηματικό έπαθλο των 100.000 ευρώ, μαζί και ολίγη ακόμη δημοσιότητα. Χαμογελάς με τις ατάκες τους ακόμη και με τα καβγαδάκια των συμμετεχόντων –για δύο πατάτες, στη συνάντηση για την ψηφοφορία των υποψηφίων για αποχώρηση (!)– καθώς μοιάζουν αναπόφευκτες οι τριβές σε οριακές συνθήκες.

Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία του Σάκη Τανιμανίδη. Μετρημένος, αποφεύγοντας τις κορώνες, υπηρετεί τον ρόλο του ως παρουσιαστή, αφήνοντας χώρο στους συμμετέχοντες να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή