Μηδενισμός της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού

Μηδενισμός της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη ήττα της στα… χαρτιά, ύστερα από δυο χρόνια παρουσίας και νικηφόρας πορείας στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών, γνώρισε ο Ολυμπιακός που μηδενίστηκε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, λόγω αντικανονικής συμμετοχής της Ελβίνας Μάλτση.

Η αρχηγός της Εθνικής ομάδας είχε αγωνισθεί στο προκριματικό παιχνίδι με την Βουλγαρία, στην Χαλκίδα, αλλά δεν ακολούθησε την αποστολή στο Κούρσκ για τον επόμενο αγώνα με την Ρωσία, δηλώνοντας τραυματισμό και έχοντας την ιατρική συγκατάθεση από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και ενώ υπήρχε η σχετική ενημέρωση από την ΕΟΚ. Η Μάλτση αγωνίσθηκε με στο ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟ (74-43) για την 6η αγωνιστική του γυναικείου πρωταθλήματος και ο Παναθηναϊκός κατέθεσε  ένσταση στο φύλλο αγώνος και πριν από την έναρξη της αναμέτρησης για την δήλωση συμμετοχή της Εβίνας Μάλτση στην «ερυθρόλευκη» 12άδα.

Οι «πράσινοι» επιχειρηματολόγησαν με το άρθρο 94 παράγραφος 7 της ΕΟΚ και υποστήριξαν πως η έμπειρη γκαρντ βρέθηκε αντικανονικά στην αποστολή των γηπεδούχων, καθώς είχε δηλωθεί ως τραυματίας για τον αγώνα της Εθνικής Γυναικών και στον κανονισμό  αναφέρεται ότι δεν υπάρχει δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια του συλλόγου, για τις επόμενες οκτώ ημέρες. Ο αθλητικό δικαστής της ΕΟΚ απέρριψε την ένσταση του Παναθηναϊκού, ο οποίος προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ που αποφάσισε τον μηδενισμό του Ολυμπιακού, ενώ οι «πράσινες» διατηρούν στην βαθμολογία, τον έναν βαθμό της ήττας τους.

Σύμφωνα με τον κανονισμό τον οποίο επικαλέστηκε ο Παναθηναϊκός στο δικαστήριο, το σωματείο που έχει την υπαιτιότητα κάποιας αντικανονικής συμμετοχής παίκτη του, χάνει το παιχνίδι στα χαρτιά και μηδενίζεται. Μόνο σε περίπτωση επεισοδιών θα μπορούσε μία ομάδα να τιμωρηθεί χάνοντας το παιχνίδι και η νίκη να μεταφέρεται στον αντίπαλο.

Ενόψει των πλει οφ που μεταφέρονται τα αποτελέσματα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ύστερα από την απόφαση του ΑΣΕΑΔ δεν υπάρχει νικητής στο ντέρμπι των «αιωνίων» στον πρώτο γύρο και ο νικητής στον δεύτερο γύρο ( 4 Mαρτίου στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος», 17η αγωνιστική), θα προηγείται με 1-0 νίκες. Στην βαθμολογία της Α1 κατηγορίας Γυναικών, ο Ολυμπιακός έχει 26 βαθμούς, μετά την αφαίρεση των δυο και ακολουθούν Αθηναϊκός (24) και Παναθηναϊκός (24).

Με την σημερινή απόφαση του ΑΣΕΑΔ, όποιος διεθνής παίκτης ή παίκτρια είναι τραυματίας και ταυτόχρονα, έχει κληθεί να συμμετέχει σε προκριματικό αγώνα των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων (η Εθνική Ανδρών έχει προκριματικά για το Παγκόσμιο του 2019 το φθινόπωρο του 2017), δεν θα μπορεί να αγωνισθεί και σε αγώνα της ομάδας του που χρονικά θα έχει προγραμματισθεί στο επόμενο διάστημα 8 ημερών από την επίσημη υποχρέωση του εθνικού συγκροτήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή