Ντέρμπι αποδείξεων

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστροφή στο πρωτάθλημα με ένα ντέρμπι. Η ΑΕΚ υποδέχεται αύριο τον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι που έχει ενδιαφέρον πρωτίστως βαθμολογικό, αλλά και για να δοθούν απαντήσεις και από τους δύο αντιπάλους σε ό,τι αφορά το πού βρίσκονται αγωνιστικά.

Η γηπεδούχος, έπειτα από το «στραβοπάτημα» στη Θεσσαλονίκη, δεν έχει περιθώρια για απώλεια, ούτε… μισού βαθμού, αν θέλει να διεκδικήσει την είσοδό της στην πρώτη πεντάδα και τη συμμετοχή της στα πλέι οφ. Το γνωρίζουν καλά προπονητής και παίκτες. Και επιπλέον, χρειάζεται τη νίκη για να αναθερμάνει τον κόσμο της, που έδειχνε απογοητευμένος. Η παρουσία του αναμένεται να είναι σημαντική αύριο. Ομως, ένα αρνητικό αποτέλεσμα είναι σίγουρο πως θα τον «παγώσει».

Αγωνιστικά ο Χιμένεθ αντιμετωπίζει προβλήματα. Σε ένα τέτοιο ματς, πάντως, δεν έχει και μεγάλη σημασία το ποιοι θα παίξουν. Ο ίδιος ζήτησε από τους παίκτες του να «τα δώσουν όλα», γνωρίζοντας πως αυτά τα παιχνίδια είναι υπεράνω προσώπων και τακτικής. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν τα «θέλω» και το πάθος, εντός φυσικά αθλητικών ορίων.

Προβλήματα αντιμετωπίζει και ο Μπέντο. Και όσο κι αν το ρόστερ του φιλοξενούμενου θεωρείται με μεγαλύτερο βάθος, είναι σίγουρο πως θα ήθελε να έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές του. Αν και τελευταία επιμένει να αποκλείει κάποιους, ακόμα και όταν είναι υγιείς.

Το πρώτο ζητούμενο για τους «ερυθρόλευκους», που θέλουν τη νίκη για να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο στον στόχο τους, είναι κατά πόσον θα είναι σωματικά και πνευματικά ξεκούραστοι από την ευρωπαϊκή τους δοκιμασία την Πέμπτη το βράδυ. Το δεύτερο αφορά τους «πιτσιρικάδες», τους οποίους ο Πορτογάλος προπονητής έδειξε πως τους δύο από τους τέσσερις θα τους εμπιστευθεί και πάλι. Θα μπορέσουν να σηκώσουν το βάρος ενός τέτοιου ματς και μάλιστα σε ένα γήπεδο εχθρικό γι’ αυτούς, όπου θα αποδοκιμάζονται σε κάθε τους προσπάθεια;

Σε ό,τι αφορά τα «θέλω», ο Ολυμπιακός ξέρει πως με τα τρία ντέρμπι μακριά από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» δεν μπορεί να… κοιμάται ήσυχος, με το μαξιλάρι της βαθμολογικής του άνεσης. Πέρα από αυτό, θέλει να αποδείξει και εμπράκτως πως η διαφορά του από την αντίπαλό του δεν είναι μόνο στον βαθμολογικό πίνακα. Οπως ακριβώς και η ΑΕΚ, που σίγουρα φέρει βαρέως τους «-21» βαθμούς και επιθυμεί να πείσει πως αυτοί είναι προϊόν ατυχών αποτελεσμάτων και όχι αγωνιστικής δυναμικότητας.

Αποδείξεις όμως για την αξία τους επιθυμούν και οι δύο προπονητές. Ο Χιμένεθ, που βίωσε την «εξάρα», γνωρίζει πως σε κάθε παιχνίδι δίνει της εξετάσεις του για να παραμείνει και την επόμενη περίοδο, στην Ενωση. Και είναι γνωστό πως οι… προαγωγικές του είναι τα ντέρμπι.

Ο Μπέντο, που παρά την πρωτιά, δεν έχει «δέσει» με τον κόσμο των πρωταθλητών. Σε κάθε ματς αμφισβητείται για τις επιλογές του, αλλά πολύ περισσότερο, επειδή δεν παίζει η ομάδα του ποδόσφαιρο που θα ενθουσιάσει. Ή τουλάχιστον, θα πείσει εμφατικά για την ανωτερότητά της. Πολλές είναι οι φορές που οι εμφανίσεις της συνοδεύθηκαν από σφυρίγματα αποδοκιμασίας.

Αποτέλεσμα, και ο Ισπανός και ο Πορτογάλος να δίνουν την αίσθηση πως είναι… προσωρινοί. Επομένως, είναι πολύ πιθανόν, όποιος χάσει να έχει κάνει ένα βήμα προς την πόρτα εξόδου για την επόμενη περίοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή