ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργείο Εργασίας και Οικονομικών τα πιο «μαύρα πρόβατα» του kathimerinotita.gov

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Τον απολογισμό της πρώτης εβδομάδας λειτουργίας της ιστοσελίδας kathimerinotita.gov.gr έφερε στο φως της δημοσιότητας  σήμερα ο υπουργός επικρατείας  Αλ. Φλαμπουράρης

Η νέα ιστοσελίδα του υπουργείου Επικρατείας www.kathimerinotita.gov.gr  έχει ως στόχο την ενδελεχή καταγραφή των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους και πρωτίστως στην επαφή τους με το σύνολο της κρατικής δομής και λειτουργίας.

Μέσα σε μόλις μια εβδομάδα λειτουργίας της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας (9 – 16 Φεβρουαρίου 2017) υποβλήθηκαν στο σύστημα 862 θέματα, εκ των οποίων τα 839 αφορούσαν πραγματικά προβλήματα ή διορθωτικές προτάσεις και τα υπόλοιπα 23 τάσεις αρνητικής τοποθέτησης με διάφορα σχόλια. 

Τη μερίδα του λέοντος αποσπούν τα θέματα που αφορούν το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το υπουργείο Οικονομικών για φορολογικές υποθέσεις και πληροφορίες συμμετοχής σε προγράμματα του ΕΣΠΑ και το υπουργείο Υγείας σχετικά με ελλείψεις σε ιατρικό/νοσηλευτικό προσωπικό.

Παράλληλα σημαντικός αριθμός περιπτώσεων αφορά στην καθυστέρηση έκδοσης δικαστικών αποφάσεων, στην αποπληρωμή αποζημιώσεων αγροτών και πληγέντων από πάσης φύσεως καταστροφές, στη ρύθμιση πολεοδομικών ζητημάτων και στην πάταξη της εγκληματικότητας. Είναι αυτονόητο ότι ένα μεγάλο ποσοστό των αιτήσεων αφορά χρόνιες παθογένειες της δημόσιας διοίκησης που αυτή την περίοδο γίνονται προσπάθειες να περιοριστούν στο ελάχιστο.

Βάσει της επεξεργασίας που έγινε, οι καταχωρήσεις ανά υπουργείο την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της ιστοσελίδας έχουν ως εξής:

Εργασίας   274
Οικονομικών   99
Υγείας   89
Εσωτερικών   68
Υποδομών και Μεταφορών   55
Περιβάλλοντος και Ενέργειας   45
Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων   43
Ψηφιακής Πολιτικής   40
Οικονομίας και Ανάπτυξης   25
Δικαιοσύνης   24
Διοικητικής Ανασυγκρότησης   22
Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων   19
Μεταναστευτικής Πολιτικής   13
Πολιτισμού και Αθλητισμού   6
Εθνικής Άμυνας   5
Εξωτερικών    4
Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής   4
Τουρισμού   4
Σύνολο    839

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ