Τα «ήξεις – αφήξεις» της ομιλίας Τσίπρα για την εγκληματικότητα

Τα «ήξεις – αφήξεις» της ομιλίας Τσίπρα για την εγκληματικότητα

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ασφάλεια δεν είναι αμελητέο θέμα και σε κάθε περίπτωση αφορά – μαζί με τη οικονομία – την καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών όχι μόνο στα αστικά κέντρα, αλλά πλέον και στην ελληνική επαρχία. Ο πρωθυπουργός ωστόσο αν διαβάσει κανείς προσεκτικά τις αναφορές του σήμερα στη Βουλή απέφυγε σε κρίσιμα σημεία απέφυγε να απαντήσει ευθέως, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα. Ο κ. Τσίπρας φάνηκε να προσπαθεί να υποβαθμίσει την συγκεκριμένη συζήτηση, στέλνοντας παράλληλα με την ρητορική του λανθασμένα μηνύματα.

Χαρακτηριστικό το σημείο όπου απαντώντας στον κ. Μητσοτάκη είπε πως «εφευρίσκει ένα θέμα για να το κάνει επίκαιρο. Δεν παραγνωρίζω το πρόβλημα αλλά δεν το λες και επίκαιρο, είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζουμε για πολλά χρόνια». Το ερώτημα φυσικά είναι κατά πόσο ένα υπαρκτό πρόβλημα της κοινωνίας ερμηνεύεται ως «εφεύρεση» από τον εν ενεργεία πρωθυπουργό.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε ακόμα για υιοθέτηση εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη της ατζέντας του φόβου για τα εθνικά, την εγκληματικότητα, κάτι που δείχνει την πρόθεση του να «πετάξει την μπάλα στην εξέδρα» κατά το κοινώς λεγόμενο.

Την ίδια τακτική ακολούθησε και όταν ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για τις αποστάσεις ανάμεσα σε μολότοφ, βαριοπούλα και καλάσνικοφ και ο κ. Τσίπρας αμύνθηκε επιτιθέμενος λέγοντας πως «είναι μικρή η απόσταση που χωρίζει την απόσταση από τη βαριοπούλα από τα βουλευτικά έδρανα της ΝΔ στην περίπτωση του κ. Βορίδη».

Ο πρωθυπουργός με την όλη στάση του σε πολλά σημεία έδειξε πως προσπάθησε να «εργαλειοποιήσει» μία υπαρκτή κατάσταση και να την πάει στο ιδεολογικό μέτωπο αποφεύγοντας να απαντήσει στην ουσία του προβλήματος. Χαρακτηριστική η φράση του «αυτό που σας ενδιαφέρει είναι να φορτώσετε στον ΣΥΡΙΖΑ την ταυτότητα κάθε επεισοδίου». 

Ο κ. Τσίπρας υπέπεσε και σε ένα ακόμα σφάλμα. Για ένα πρόβλημα που αφορά την χώρα του θέλησε να κάνει αντιπαραβολή με την Γερμανία, λέγοντας πως «εγκληματικότητα υπάρχει παντού ακόμα και στη Γερμανία που δεν κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ». Τα προβλήματα όμως προφανώς και δεν λύνονται με την απάντηση πως «συμβαίνει και αλλού αυτό», που θυμίζει τα «ήξεις – αφήξεις» της Πυθίας που δεν ήθελε να απαντήσει επί της ουσίας.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή