Βοσνία: Έφεση στην απόφαση αθώωσης της Σερβίας από τις κατηγορίες γενοκτονίας σχεδιάζει ο Ιζετμπέγκοβιτς

Βοσνία: Έφεση στην απόφαση αθώωσης της Σερβίας από τις κατηγορίες γενοκτονίας σχεδιάζει ο Ιζετμπέγκοβιτς

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έφεση στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης που απαλλάσσει τη Σερβία από τις κατηγορίες γενοκτονίας κατά τον πόλεμο στη Βοσνία ανέφερε ότι θα καταθέσει ο Βόσνιος εκπρόσωπος στην τριμερή προεδρία της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς, παρά τις προειδοποιήσεις του Σέρβου και Κροάτη ομολόγου του, ότι μία τέτοια κίνηση θα προκαλέσει πολιτική κρίση.

«Το αίτημα για επανεξέταση θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Ιζετμπέγκοβιτς, ο οποίος ηγείται του μεγαλύτερου βοσνιακού κόμματος της χώρας, του SDA. «Ενδιαφερόμαστε για την αλήθεια και η διαδικασία συμφιλίωσης βασίζεται στην αλήθεια», πρόσθεσε.

Το 2007 το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είχε απαλλάξει τη Σερβία από τις νομικές ευθύνες της για τα εγκλήματα πολέμου και την «εθνική εκκαθάριση» στη Βοσνία, αν και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η σερβική πλευρά απέτυχε να αποτρέψει τη γενοκτονία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή