Παραίτηση Ταμβακάκη από Τράπεζα Πειραιώς

Παραίτηση Ταμβακάκη από Τράπεζα Πειραιώς

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτησή του από το Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς ανακοίνωσε χθες ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης (φωτ.), έπειτα από δύο χρόνια συμμετοχής στα διοικητικά του ομίλου. Ο κ. Ταμβακάκης φαίνεται ότι εξετάζει διάφορες επιλογές στον τομέα των επενδύσεων. Την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνουν δύο ακόμα παραιτήσεις μελών της Πειραιώς, του κ. Σταύρου Λεκκάκου, ο οποίος, κατέχοντας τη θέση του προέδρου της MIG, επέλεξε να επικεντρωθεί στο δύσκολο εγχείρημα της αναδιάρθρωσης του ομίλου και της κ. Χαρίκλειας Απαλαγάκη, η οποία από 1η Μαρτίου θα αναλάβει τη θέση του γενικού γραμματέα της ΕΕΤ.

Επτά υπάλληλοι του Δημοσίου που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ μετατίθενται στη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Μερικά από τα στελέχη ήταν, μάλιστα, αποσπασμένα στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, δηλαδή δεν εργάστηκαν για μεγάλο διάστημα στις υπηρεσίες τους. Οπως λέγεται, οι υπάλληλοι του Δημοσίου που θα μεταβούν στις Βρυξέλλες, μόλις έκλεισαν τον απαραίτητο χρόνο υπηρεσίας στην Ελλάδα, έκαναν αίτηση για απόσπασή τους στην Ε.Ε.

Οι συνέπειες ενός άλυτου προβλήματος

Aν το προσφυγικό δεν τύχει ορθής και προσεκτικής διαχείρισης, μπορεί να λάβει τόσο αρνητικές διαστάσεις, που η βλάβη για το τουριστικό προϊόν της χώρας μας θα είναι ανεπανόρθωτη. Αυτό επισημαίνεται σε επιστολή που απέστειλαν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννης Ρέτσος και Γρηγόρης Τάσιος προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, με κοινοποίηση στην υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, λόγω του ενδεχόμενου δημιουργίας προαναχωρησιακού κέντρου κράτησης μεταναστών στην Κω. Στην επιστολή υπογραμμίζεται η θέση της ΠΟΞ, ότι θα πρέπει να λαμβάνεται απαραιτήτως υπ’ όψιν ο τουριστικός χαρακτήρας των περιοχών της χώρας κατά τον σχετικό σχεδιασμό. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η απόφαση να δημιουργηθεί προαναχωρησιακό κέντρο κράτησης στην Κω δείχνει ακριβώς το αντίθετο.

Σε δίωρο αποκλεισμό της ΔΟΥ Αναργύρων την ερχόμενη Δευτέρα και της Εφορίας Καλλιθέας την Τρίτη προχωρούν οι εφοριακοί. Ο λόγος διαφορετικός απ’ ό,τι στο παρελθόν. Ζητούν τη θέρμανση των κτιρίων που εργάζονται. Αν και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει υποσχεθεί την επίλυση του προβλήματος, προς το παρόν εργάζονται στο κρύο.

Συνέχεια στο σίριαλ διαγωνισμού για τραμ

Γκάφα της Αττικό Μετρό στον διαγωνισμό για την απόκτηση 25 συρμών για το τραμ. Το έργο χρηματοδοτείται από το τρέχον ΕΣΠΑ (και συγκεκριμένα το ΠΕΠ Αττικής), όμως ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε πριν από λίγες ημέρες… χωρίς η Αττικό Μετρό να έχει πάρει το «πράσινο φως» από τη διαχειριστική αρχή. Ετσι, χθες, αποφάσισε την ακύρωση και επαναπροκήρυξη (σε δεύτερο χρόνο) του διαγωνισμού. Ηταν η τρίτη φορά που προκηρυσσόταν ο διαγωνισμός, καθώς η πρώτη φορά σημαδεύθηκε από αλλεπάλληλες προσφυγές στη Δικαιοσύνη και τη δεύτερη από έλλειψη ενδιαφέροντος.

Επιχειρηματικός δίαυλος μεταξύ Αθηνών και Τελ Αβίβ

Τις ευκαιρίες για εξαγωγές και επιχειρηματικές συνεργασίες στο Iσραήλ (κατασκευές, ενέργεια, δομικά υλικά, υποδομές) διερεύνησαν οι ελληνικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο αποστολής που πραγματοποίησε ο ΣΕΒ, σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ και το ΥΠΕΞ, το διήμερο 14 και 15 Φεβρουαρίου 2017. Διοργανώθηκε, μάλιστα, ελληνοϊσραηλινό επιχειρηματικό φόρουμ από τον ΣΕΒ, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο του Τελ Aβίβ, «Federation of Israeli Chambers of Commerce», όπου παρουσιάστηκαν οι διμερείς επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες, ενώ οι ελληνικές επιχειρήσεις είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν πάνω από 80 διμερείς συναντήσεις με ισραηλινές εταιρείες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή