Ο Τομ Μπράντι και η πολιτική αποταμίευσης

Ο Τομ Μπράντι και η πολιτική αποταμίευσης

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάποιοι από εμάς μπορεί να γνωρίζουν τον Τομ Μπράντι, κάποιοι άλλοι όχι. Ωστόσο, ο 39χρονος παίκτης της βοστωνέζικης ομάδας μπέιζμπολ Νιου Ινγκλαντ Πάτριοτς αποτελεί καλό παράδειγμα για το πώς πρέπει να σχεδιάσουμε τη συνταξιοδότησή μας από αυτήν την ηλικία και μετά – αναφερόμαστε ασφαλώς στα δεδομένα των ΗΠΑ. Τυπικά θα έπρεπε να αποσυρθεί από τα γήπεδα, εφόσον «μεγάλωσε». Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox, όμως, δήλωσε ότι «δεν θα αποσυρθώ από την ενεργό δράση στο προσεχές μέλλον, αφού τώρα πρέπει να κεφαλαιοποιήσω τα έσοδά μου, γιατί κουράστηκα πολύ να φθάσω έως εδώ». «Οταν είσαι στο αποκορύφωμα της καριέρας σου, αμείβεσαι πλουσιοπάροχα. Γιατί, λοιπόν, να αποχωρήσεις, όταν είσαι σε θέση να δρέψεις ή και να πολλαπλασιάσεις τους καρπούς των κόπων σου;» διερωτάται ο Ρόι Κόεν, σύμβουλος επαγγελματικής εξέλιξης στη Νέα Υόρκη.

Η αποταμίευση αφορά την κάλυψη των καθημερινών αναγκών αλλά και αυτών της περιόδου της σύνταξης, αναφέρει το marketwatch.com. Ετσι όπως έχουν τα πράγματα, οι Αμερικανοί και οι Αμερικανές πρέπει να αυξήσουν τις αποταμιεύσεις τους για το μέλλον. Σύμφωνα με τη Vanguard, μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείες παγκοσμίως, οι Αμερικανοί 35-44 ετών έχουν στην τράπεζα, κατά μέσον όρο, 24.000 δολάρια, στα 45-54 έτη, 46.000 δολάρια και 72.000 δολάρια στα 55-64. Οι καταθέσεις αφορούν το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα στις ΗΠΑ, στο οποίο συνεισφέρουν εργοδότες και εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τους ειδικούς στις επενδύσεις, τα προαναφερθέντα ποσά είναι ελάχιστα. Κανονικά, στα 40 τους οι Αμερικανοί θα πρέπει να έχουν αποταμιεύσει το τριπλάσιο των ετησίων εισοδημάτων τους (μέσος όρος 150.000 δολάρια ως αποταμίευση) και στα 50 τους το εξαπλάσιο (300.000 δολάρια). Βέβαια, ακόμη κι αν διαθέτουν επαρκές κεφάλαιο για να πάψουν να εργάζονται, ίσως να μην το επιθυμούν, επισημαίνει το marketwatch.com. Η ζωή πολλών ανθρώπων συνδέεται με την επαγγελματική σταδιοδρομία και εξέλιξή τους και, όταν αποχωρούν από την ενεργό δράση, εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης. «Σε πολλά επαγγέλματα, π.χ. δικηγόροι, ψυχολόγοι, διαχειριστές επενδυτικών κεφαλαίων, όσο μεγαλώνεις, τόσο πολυτιμότερος γίνεσαι και εξακολουθείς να εργάζεσαι και να αισθάνεσαι ικανοποίηση», παρατηρεί ο κ. Κόεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή