Σεπόλια – Νέα Ορλεάνη

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ θα το ’θελαν να σπάσουν όλες τις οθόνες αυτήν την εβδομάδα οι χρυσαυγίτες. Των τηλεοράσεων και των υπολογιστών. Για τρεις τουλάχιστον λόγους. Ο πρώτος, για να μη δει κανείς (και κυρίως οι τελευταίοι των αφελών, όσοι εξακολουθούν να κοροϊδεύουν τον εαυτό τους πιστεύοντας πως έχουν να κάνουν με «εθνικιστάς») το πάρτι τους από κοινού με Γερμανούς νεοναζιστές, τα χιτλερικά τραγούδια που με τόσο πάθος άκουγαν κι έλεγαν, τον ναζιστικό χαιρετισμό τους την ώρα που βεβήλωναν το Εθνικό Υμνο. Δεύτερον, για να μη δει κανείς τα ανδραγαθήματά τους μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, όπου επιτέθηκαν υαινοειδώς ή ορνεοειδώς στη μάνα του Παύλου Φύσσα και πρόσβαλαν σκαιότατα τη μνήμη του ανθρώπου που δολοφονήθηκε από τον παλικαρά τους, που τάχα δεν τον είδαν – δεν τον ξέρουν. Και τρίτον, για να μη δει επίσης κανένας εδώ στην Ελλάδα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παίζει στο All-Star της Νέας Ορλεάνης. Στο πρώτο από τα πολλά στα οποία τον οδηγεί το ταλέντο του, το πείσμα του και ο χαρακτήρας του.

Πολύ θα το ’θελαν όλοι αυτοί οι ανελλήνιστοι που πιστεύουν πως Ελληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι (κατά συνέπεια, Ελληνες γεννήθηκαν και οι ελληνικού ονοματεπωνύμου φιλοναζιστές του ’40, και οι επίσης ελληνικού ονοματεπωνύμου νεοναζιστές των καιρών μας), πολύ θα το ’θελαν λοιπόν να μην ξανακούσουν για «Greek Freak» κι άλλα τέτοια ενοχλητικά. Κι ακόμα περισσότερο θα ήθελαν να μην τον ξανακούσουν να μιλάει ελληνικά, και μάλιστα πολύ καλύτερα από τους ίδιους, ή τέλος πάντων να τα χρησιμοποιεί για να λέει μόνο τα παράπονά του για την Ελλάδα και να γκρινιάζει για τις εδώ δυσκολίες της οικογένειάς του. Αυτή τη χάρη όμως δεν τους την έχει κάνει ο Γιαννάκης που έγινε Γιάνναρος, και που διήνυσε την απόσταση Σεπόλια – Νέα Ορλεάνη όσο γρήγορα διασχίζει το γήπεδο για να καρφώσει σχεδόν από τη γραμμή των βολών. Θα το ξέρει βέβαια ο Γιάννης ότι αρκετοί τον αγαπούν (ή απλώς τον αποδέχονται) εθνικοϊδιοτελώς. Αλλά θα ξέρει επίσης ότι αυτή η αγάπη ή η αποδοχή μπορεί ώς έναν βαθμό να ευεργετήσει κι όσους Γιάννηδες ή Θανάσηδες δεν έχουν τη δική του αθλητική αξιοσύνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή