Αννα Διαμαντοπούλου: «Στόχος μας είναι η ενοποίηση της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας»

Αννα Διαμαντοπούλου: «Στόχος μας είναι η ενοποίηση της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας»

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόταση για την ενοποίηση του χώρου της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας, κατέθεσε σήμερα από τη Λάρισα, η πρωτοβουλία «Ώρα αποφάσεων» των πρώην υπουργών, 'Αννας Διαμαντοπούλου, Γιάννη Ραγκούση και Γιώργου Φλωρίδη, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη θεσσαλική πόλη.

Σε δήλωση της η κ. Διαμαντοπούλου επιχείρησε να συμπυκνώσει το σκεπτικό της πρωτοβουλίας, λέγοντας πως βασικός πυλώνας της προσπάθειας είναι να υπάρξει «ενοποίηση του χώρου της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας» και πρόσθεσε ότι η πρωτοβουλία βάζει χρονοδιάγραμμα να ιδρυθεί πολιτικός φορέας με εκλογή αρχηγού μετά το Πάσχα και τον Ιούνιο να πραγματοποιηθεί το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επίσης, ανέφερε ότι αυτό θα επιτευχθεί μέσα από ένα σχέδιο και μια πολιτική πρόταση που θα κινείται καταρχήν «έξω και πέρα από τα μνημόνια» και η οποία θα είναι διαφορετική από τις προτάσεις της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο στόχος της πρωτοβουλίας μας είναι να δημιουργηθεί ένας φορέας. Το "όλοι μαζί" σημαίνει πως η χώρα πρέπει καταρχήν να κυβερνηθεί, όμως πρέπει να υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις από αυτές που έχει το μνημόνιο ή από αυτές που λέει η Ν.Δ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι λοιπόν, έχουμε βάλει χρονοδιάγραμμα για την ενοποίηση του χώρου, που σημαίνει μετά το Πάσχα να υπάρξει εκλογή αρχηγού και τον Ιούνιο να πραγματοποιηθεί ιδρυτικό συνέδριο», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση σχετικά με την κριτική που δέχονται τα συγκεκριμένα πρόσωπα που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία και αφορά στην συμμετοχή τους σε μνημονιακές κυβερνήσεις, η κ. Διαμαντοπούλου είπε πως «οι άνθρωποι κρίνονται με βάση τη διαδρομή τους, αλλά και το τι έκαναν στις θέσεις εξουσίας».

Δηλώσεις Γ. Ραγκούση

«Θέλουμε να δημιουργηθεί ένας ισχυρός πολιτικός φορέας ολόκληρου του προοδευτικού χώρου, ο οποίος είναι κατακερματισμένος και δυστυχώς δεσπόζει η παρουσία του δημαγωγικού ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το έχει ανάγκη η χώρα, διότι από την άλλη υπάρχει ένας συντηρητικός χώρος, ο οποίος είναι η Ν.Δ όπου δεν μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα», είπε ο Γιάννης Ραγκούσης κατά την ομιλία του.

Επίσης, είπε πως το βασικό που μπορεί να φέρει η πολιτική πρόταση της πρωτοβουλίας είναι «να δώσει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών και όχι λόγια», προσθέτοντας ότι τα προβλήματα που καθήλωσαν την Ελλάδα κι έφεραν την κρίση είναι ο «κρατισμός, ο λαϊκισμός και ο παλαιοκομματισμός».

«Αυτό που κυρίως εμείς φέρνουμε δεν είναι λόγια, αλλά πράξεις γι' αυτό και οι συγκεντρώσεις που έχουμε κάνει μέχρι τώρα είχαν μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Ο πολίτης έχει πάρα πολλά προβλήματα, αλλά ξέρει πως εμείς μπορούμε να δώσουμε λύσεις. Οι πολίτες θέλουν πολιτικούς που λύνουν προβλήματα και όχι αυτούς που λένε λόγια και κυρίως ψέματα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ραγκούσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή