Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης στον Κιμ Γιονγκ Ναμ

Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης στον Κιμ Γιονγκ Ναμ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπτικό υλικό από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ όπου φέρεται να καταγράφεται η επίθεση στον Κιμ Γιονγκ Ναμ έδωσε στη δημοσιότητα  το ιαπωνικό κανάλι Fuji TV.

Στο βίντεο εμφανίζονται δύο γυναίκες να πλησιάζουν τον αδελφό του βορειοκορεάτη ηγέτη και η μία να του ρίχνει κάτι στο πρόσωπο. Στη συνέχεια, ο Κιμ εμφανίζεται να δυσκολεύεται στην κίνηση, να ζητά βοήθεια από το προσωπικό του αεροδρομίου, το οποίο και καλεί ασθενοφόρο -το θύμα κατέληξε κατά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Η γνησιότητα του βίντεο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, όπως σημειώνει το Reuters.

Νοτιοκορεατικές υπηρεσίες πληροφοριών ισχυρίζονται ότι πίσω από τη δολοφονία βρίσκονται βορειοκορεάτες πράκτορες.

Η έρευνα για τη διαλεύκανση του φόνου έχει προκαλέσει διπλωματική κρίση ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τη Μαλαισία με την τελευταία να ανακοινώνει την Κυριακή πως ανακάλεσε τον διπλωματικό της απεσταλμένο στην Πιόνγκγιανγκ και κάλεσε επίσης και τον βορειοκορεάτη πρέσβη στην Κουάλα Λουμπούρ να «δώσει εξηγήσεις» για τις αναφορές της βορειοκορεατικής κυβέρνησης πως η Μαλαισία «συνεργάζεται με ξένες δυνάμεις».

Στο μεταξύ, τα αποτελέσματα της νεκροψίας που έγινε στο πτώμα του Κιμ Γιονγκ Ναμ, του ετεροθαλή αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, αναμένεται να δημοσιοποιηθούν μεθαύριο, Τετάρτη, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας της Μαλαισίας.

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ δολοφονήθηκε την προηγούμενη εβδομάδας στην Κουάλα Λουμπούρ.

«Μιλάμε για το χρονικό διάστημα που απαιτείται ώστε να ολοκληρωθεί μία νεκροψία και να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματά της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, Σαμπραμάνιαν Σαθασίβαμ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τη δημοσιοποίηση του αναφερόμενου αποτελέσματος.

Αξιωματούχοι από τη Βόρεια Κορέα προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διενέργεια της νεκροψίας από τις αρχές της Μαλαισίας, ζητώντας την άμεση μεταφορά της σορού του Κιμ Γιονγκ Ναμ στη Βόρεια Κορέα.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον τρεις από τους ύποπτους Βορειοκορεάτες, που καταζητούνται για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, φέρονται να πέταξαν από την Τζακάρτα στο Ντουμπάι, το βράδυ της ημέρας που διαπράχθηκε η δολοφονία, σύμφωνα με αξιωματούχο των αρμόδιων υπηρεσιών ελέγχου στην Ινδονησία.

Τα ονόματα των τριών υπόπτων έχουν γνωστοποιηθεί, ενώ δεν έχει δημοσιοποιηθεί το όνομα του τέταρτου υπόπτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή