Γερμανός Βουλευτής CDU: «Ενδεδειγμένη η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για ένα χρονικό διάστημα»

Γερμανός Βουλευτής CDU: «Ενδεδειγμένη η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για ένα χρονικό διάστημα»

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής της επιτροπής προϋπολογισμού της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU/CSU) στη γερμανική Βουλή θεωρεί την «έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για ένα χρονικό διάστημα» ως ενδεδειγμένη. «Με αυτόν τον τρόπο θα έχει τη δυνατότητα η χώρα να προωθήσει την εξυγίανση της οικονομίας της», είπε στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk (DLF), όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον χριστιανοδημοκράτη πολιτικό, η Ελλάδα έχοντας τη δική της νομισματική πολιτική θα έχει την δυνατότητα να ανακάμψει. «Μετά μπορεί να συζητηθεί σε μια διάσκεψη δανειστών το ποσοστό αποπληρωμής των δανείων».

Ο Κλάους-Πέτερ Βιλς απορρίπτει το «κούρεμα» το ελληνικού χρέους διότι με τα μέτρα σωτηρίας έχουν εν τω μεταξύ συσσωρευτεί τεράστια νέα χρέη: «Το να τρέχεις πίσω από αυτήν την κατάσταση θα σήμαινε να πετάς φρέσκο χρήμα πάνω στα χαμένα λεφτά» είπε στο DLF.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή