Η ταβέρνα του Ζήση

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άσσοι στην κατσαρόλα με τριάντα μαγειρευτά ημερησίως και ωραίο ψητό.

Η θέση: Στα Μυσίρια, λίγο έξω από την πόλη του Ρεθύμνου, όπου λειτουργεί από το 1972.

Η ατμόσφαιρα: Σε μια πολύ μεγάλη σάλα κάθε μέρα περίπου τριάντα φαγάκια παρατάσσονται στην βιτρίνα. Υπάρχει άνετος κλειστός χώρος για το χειμώνα, μια σάλα demi-season, που κλείνει στις δροσιές και μια ακόμα μεγαλύτερη αυλή με άνετο πάρκινγκ και χώρο για να παίζουν τα παιδιά, στρωμένο με χαλικάκια και γύρω γύρω δέντρα.

Η ταβέρνα του Ζήση-1

Το φαγητό: Στην κατσαρόλα είναι άσσοι, ενώ από το μενού δεν λείπουν τα της ώρας. Ανάλογα με την εποχή – και με την κίνηση- το εδεσματολόγιο αλλάζει, όμως δεν πρόκειται για τουριστική ταβέρνα. Οι εργαζόμενοι στα πέριξ κάνουν ουρά για καλό φαγητό σε πακέτο και παραγγελίες για το σπίτι, και οι οικογένειες γεμίζουν το πάρκινγκ και τα τραπέζια τους όλο το χρόνο, τα σαββατοκύριακα στήνουν γλέντια με καλοψημένα κρέατα, από ζώα θρεμμένα στον τόπο τους και κοκκινιστό στιφάδο, ρόστο χοιρινό, γιαχνερά, ανθούς γεμιστούς και πόσα άλλα.

Η ταβέρνα του Ζήση-2

Πολλά ορεκτικά και συνοδευτικά, ωραία βραστά και χόρτα, πιπεριές ψητές, χάντρες φασόλια, χοχλιοί, όσπρια λαδερά, στο φούρνο. Εμείς φάγαμε και μια νόστιμη ψαρόσουπα, ενώ τα ντολμαδάκια ήταν επίσης λουκούμι. Το γεύμα κλείνει με φρούτα, σαραγλάκια και ρακή, κέρασμα.

Η κάβα: Υπάρχουν δέκα επιλογές σε κρασί, χύμα και εμφιαλωμένα από τοπικά οινοποιεία, σε πολύ καλή τιμολόγηση ανά φιάλη.

Ο λογαριασμός: Περί τα 14 ευρώ το άτομο, με χύμα κρασί (με μέση κατανάλωση).

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά και σαββατοκύριακα από 11.30 – 00.30

Η ταβέρνα του Ζήση,

Λεωφ. Μάχης Κρήτης 63,

Τηλ. 28310-28814

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή