Μήνυμα συνεργασίας από Τραμπ προς Ε.Ε.

Μήνυμα συνεργασίας από Τραμπ προς Ε.Ε.

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο πρόεδρος Τραμπ μου ζήτησε να μεταφέρω μήνυμα συνεχιζόμενης συνεργασίας», διεμήνυσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μαικ Πενς, προς τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, κατά τη συνάντησή τους τη Δευτέρα.

Ακόμη, ανέφερε πως Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον μοιράζονται κοινές αξίες, προσθέτοντας πως οι ΗΠΑ θα παραμείνουν προσηλωμένες στους στόχους που έχουν τεθεί. «Θα πρέπει να είμαστε ισχυροί και ενωμένοι μπροστά στις απειλές έναντι της ασφάλειας και της σταθερότητας της Ευρώπης», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τουσκ, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι άκουσε «υποσχόμενα σχόλια» από τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, κάνοντας λόγο για συμφωνία των δύο πλευρών, όσον αφορά τα ζητήματα ασφάλειας. Οσον αφορά το ζήτημα του ΝΑΤΟ, υπογράμμισε ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης της στρατιωτικής συνεργασίας, ωστόσο σημείωσε η Συμμαχία ως θεσμός «δεν είναι ξεπερασμένος», προσθέτοντας ότι οι αναφορές περί «θανάτου της Δύσης είναι υπερβολικές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή