Γερμανία: Ξεκίνησε η δίκη ενός ανήλικου Σύρου που κατηγορείται για βομβιστικές επιθέσεις

Γερμανία: Ξεκίνησε η δίκη ενός ανήλικου Σύρου που κατηγορείται για βομβιστικές επιθέσεις

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε σήμερα στην Κολωνία η δίκη κεκλεισμένων των θυρών ενός Σύρου 16 ετών που κατηγορείται ότι προετοίμαζε βομβιστικές επιθέσεις στη Γερμανία για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους.

Ο νεαρός κατηγορείται ότι ήθελε να «εξαπολύσει σοβαρές επιθέσεις που θα απειλούσαν την ασφάλεια του κράτους», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να ήταν σε επαφή, μέσω μιας υπηρεσίας άμεσων μηνυμάτων, με ένα μέλος του ΙΚ το οποίο του έδωσε οδηγίες για την κατασκευή βόμβας.

Η αστυνομία συνέλαβε τον 16χρονο τον Σεπτέμβριο του 2016 σε μια εστία για αιτούντες άσυλο στην Κολωνία. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο νεαρός ριζοσπαστικοποιήθηκε μέσα σε λίγους μήνες μέσω ανταλλαγών μηνυμάτων που είχε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Καθώς ο κατηγορούμενος είναι ανήλικος, η δίκη του, που προβλέπεται να διαρκέσει έως τις 20 Μαρτίου, θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή