Σλοβάκος υπ. Οικονομικών: «Δεν θα πληρώσουμε για την παραμονή του ΔΝΤ στην Ελλάδα»

Σλοβάκος υπ. Οικονομικών: «Δεν θα πληρώσουμε για την παραμονή του ΔΝΤ στην Ελλάδα»

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην άποψη ότι  η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι σημαντική «αλλά δεν διατίθεμαι να πληρώσω οποιοδήποτε τίμημα για την παραμονή τους, δίνοντάς τους το πράσινο φως για μια ελάφρυνση χρέους που η Ελλάδα δε χρειάζεται», εξέφρασε ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών Π. Καζιμίρ στο Τwitter. Aναφορικά με τις εκλογές σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία, σημειώνει πως από τη δική του εμπειρία, η Ελλάδα είναι ένα ζήτημα που κανείς «επιθυμεί να αποφύγει στην προεκλογική καμπάνια».

 

Συγχρόνως, είπε πως  η Ελλάδα οδεύει προς την «σωστή κατεύθυνση», αλλά περισσότερα πρέπει να γίνουν  και στις «δύο πλευρές του τραπεζιού»  O υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας αναφέρει επίσης πως είναι «θετικό» το γεγονός ότι σύμφωνα με τον επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ η Ελλάδα θα χρειαστεί «πολύ λιγότερα χρήματα» από το τρίτο πρόγραμμα, ενώ εκφράζει την ελπίδα να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση «τις επόμενες εβδομάδες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή