Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Π. Καμμένος και Α/ΓΕΝ

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Π. Καμμένος και Α/ΓΕΝ

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκονται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, με την ευκαιρία της διεθνούς έκθεσης αμυντικού υλικού IDEX 2017.

Στο Άμπου Ντάμπι ο κ. Καμμένος συναντήθηκε με τον διάδοχο των Εμιράτων και αναπληρωτή ανώτατο διοικητή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζάγιεντ Αλ Ναχγιάν.

Kατά τη συνάντηση, εκφράσθηκε αμοιβαία ικανοποίηση για την πορεία των διμερών σχέσεων και για τις δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσής τους. Παράλληλα, οι δύο πλευρές επισήμαναν την ανάγκη συντονισμένων προσπαθειών της διεθνούς κοινότητας για την καταπολέμηση κάθε μορφής βίας, εξτρεμισμού και τρομοκρατίας.

Ο κ. Καμμένος συναντήθηκε με τον πρίγκιπα της Ιορδανίας Φαϊζάλ, με τον οποίο συζήτησαν θέματα διμερούς πολύπλευρης αμυντικής συνεργασίας, καθώς και για τις εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κατέθεσε επίσης στεφάνι στο μνημείο εμιρατινών πεσόντων υπέρ πατρίδος.

Ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης πραγματοποιεί από σήμερα επίσημη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του, υποναυάρχου Ιμπραήμ Σαλίμ Μοχάμεντ Αν Μουσχαράχ, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης αμυντικού υλικού IDEX 2017. Η επίσκεψη του ολοκληρώνεται στις 22 Φεβρουαρίου.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακό ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, όπου συναντήθηκε με τον εκεί ομόλογό του, αντιστράτηγο Χαμάντ Μοχάμεντ Θανί Αλ Ρουμαϊθί και τον αρχηγό του πολεμικού ναυτικού της χώρας, με τους οποίους συζήτησε για την περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας, με έμφαση στη συνέχιση της εκπαίδευσης αξιωματικών των ΗΑΕ στην Ελλάδα.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στα ανταλλακτικά που προσέφεραν τα ΗΑΕ στο ελληνικό πολεμικό ναυτικό για την υποστήριξη των φρεγατών τύπου «S» και ευχαρίστησε για την συνεισφορά της Ερυθράς Ημισελήνου των ΗΑΕ στο προσφυγικό, με την χρηματοδότηση της ανακατασκευής 2 δομών φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο Λάρισας και στη Ριτσώνα Βοιωτίας.

Στην IDEX 2017 ο κ. Αποστολάκης επισκέφθηκε περίπτερα ελληνικών εταιρειών, του πεδίου βολής Κρήτης, της ΕΑΒ και των ΕΑΣ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή