Διαβεβαιώσεις Πενς για την δέσμευση των ΗΠΑ στη συνεργασία με την Ευρώπη

Διαβεβαιώσεις Πενς για την δέσμευση των ΗΠΑ στη συνεργασία με την Ευρώπη

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να διαβεβαιώσει τους Ευρωπαίους ηγέτες για την ισχυρή υποστήριξη της Ουάσιγκτον για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για τη δέσμευσή της σε σχέση με την ευρωπαϊκή ασφάλεια μέσω του ΝΑΤΟ, επιχείρησε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς κατά τη διάρκεια συναντήσεων που είχε στις Βρυξέλλες.

Ο Πενς διευκρίνισε ότι με την παρουσία του μετέφερε, επίσης τις απόψεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ υπέρ της αφοσίωσης στη συνεργασία με την Ε.Ε.

 

«Όποιες και να είναι οι διαφορές μας, οι δύο ήπειροι μοιράζονται κοινή κληρονομιά, κοινές αξίες και πάνω από όλα έναν κοινό σκοπό: να προωθήσουν την ειρήνη και την ευημερία μέσω της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου», τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντόναλντ Τουσκ.

Ο Τουσκ, από την πλευρά του, είπε ότι αισθάνθηκε καθησυχασμένος από την «ανοικτή και ειλικρινή συνομιλία» με τον Πενς, αλλά κατέστησε ξεκάθαρο ότι η Ένωση σκοπεύει να παρακολουθεί στενά τις πράξεις των ΗΠΑ σε σχέση με τις τοποθετήσεις τους. «Άκουσα λόγια πολλά υποσχόμενα για το μέλλον, λόγια που εξηγούν πολλά για τη νέα προσέγγιση της Ουάσιγκτον», ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Πολλές νέες και μερικές φορές απροσδόκητες απόψεις έχουν εκφραστεί το τελευταίο διάστημα για τις σχέσεις μας – για την κοινή μας ασφάλεια – ώστε να υποκρινόμαστε ότι όλα είναι όπως ήταν», υπογράμμισε.

«Ο κόσμος θα ήταν ένα αποφασιστικά χειρότερο μέρος εάν η Ευρώπη δεν ήταν ενωμένη. Η ιδέα του ΝΑΤΟ δεν είναι παρωχημένη, όπως και οι αξίες που βρίσκονται στα θεμέλιά του».

Ύστερα, από συνάντηση με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο Πενς σημείωσε την υποστήριξή της Ουάσιγκτον στην Βορειατλαντική Συμμαχία, αλλά και ότι επιθυμεί να δει «πραγματική πρόοδο» έως το τέλος του χρόνου σε σχέση με τις δαπάνες των κρατών – μελών για την Άμυνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή