Αντιδράσεις των κομμάτων για την επιστροφή των θεσμών

Αντιδράσεις των κομμάτων για την επιστροφή των θεσμών

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευθείες βολές κατά των κυβερνητικών πανηγυρισμών, για την επιστροφή των θεσμων στην Ελλάδα εκτόξευσαν τα κόμματα της αντιπολιτεύσης. 

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη εξέδωσε ανακοίνωση διερωτώμενη σε τι άλλο δεσμεύθηκαν ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ;

Πιο συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο, η Δημοκρατική Συμπαράταξη τονίζει ότι η κυβέρνηση δεσμεύτηκε βέβαια, για προνομοθέτηση σε μειώσεις του αφορολόγητου, περικοπές των κύριων συντάξεων, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, με στόχο, να «ικανοποιηθεί το ΔΝΤ», το οποίο δηλώνει ότι θα επιμείνει στις απόψεις του.

Με την ανακοίνωση καταγγέλλεται η κυβέρνηση ότι δεν έχει προβεί σε πολιτική συμφωνία, επαφιόμενη στην υπόσχεση για «αντισταθμιστικά», εφ’ όσον όμως πετύχουμε τους δυσβάσταχτους στόχους για υψηλά πλεονάσματα (3,5% του ΑΕΠ), τα οποία θέτουν εμπόδια στην επιστροφή στην ανάπτυξη.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θέτει τα ακόλουθα ερωτήματα:

– Για πόσα χρόνια θα ισχύσει η υποχρέωση για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ;

– Τι θα γίνει με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος; Γιατί ο κ. Ντάισελμπλουμ μιλά για συζήτηση μετά το 2018;

– Πότε η Ελλάδα θα ενταχθεί στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ; Γιατί αυτό είναι άμεση αναγκαιότητα;

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη προκαλεί τον υπουργό Οικονομικών, αναμένοντας τις σχετικές εντυπώσεις.

 

«Από ότι απεδείχθη ζητούνται από την Ελλάδα μεταρρυθμίσεις» σχολίασε η Ένωση Κεντρώων. «Αυτό εζητείτο πάντα, αλλά όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις κορόιδευαν, νομοθετούσαν κάθε φορά για να πάρουμε την δόση και μετά αδρανούσαν. Τώρα όμως δεν θα μπορούμε να αδρανούμε, υπάρχουν "οι κόφτες και οι υπερ-κόφτες και τα υπερ-ταμεία". Να προσέξει η κυβέρνηση μήπως πανηγυρίζει σήμερα και κλαίει την επόμενη εβδομάδα. Γιατί στο ΣΥΡΙΖΑ βγάζουν "σπυράκια" με τη λέξη μεταρρυθμίσεις».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε με μήνυμα στο twitter.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Οι μάχες καταλήγουν σε νίκες ή ήττες. Και στην Ελλάδα του Τσίπρα σε… μετονομασίες. Νέο μίγμα πολιτικής θα αποκαλούνται πλέον τα νέα μέτρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή