H βραδιά των All Star, βραδιά του Αντετοκούνμπο

H βραδιά των All Star, βραδιά του Αντετοκούνμπο

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H σκηνή και μόνο, με τον σταρ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς Στέφ Κάρι να ξαπλώνει στο παρκέ και να μετατρέπεται σε… φυσικό εμπόδιο για να «καρφώσει» ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εντυπωσιακά την μπάλα, ήταν το καλύτερο στιγμιότυπο του 66ου All Star αγώνα του ΝΒΑ και της καθολικής αναγνώρισης που έχει κερδίσει άξια ο Ελληνας παίκτης.

«Hταν απόλαυση να τον βλέπεις. Σίγουρα θα παίξει σε πολλά All Star», ήταν τα εκγωμιαστικά λόγια του Κάρι για τον «πρωτάρη» παίκτη στο υπέρτατο σόου του ΝΒΑ, με τη Δύση να νικάει και πάλι την Ανατολή (192-182).

Η απόδοση του Αντετοκούνμπο ήταν άκρως θεαματική (πρώτος σκόρερ της Ανατολής με 30 πόντους και ρεκόρ για Ευρωπαίο παίκτη σε All Star), η στατιστική του ήταν εντυπωσιακή (14/17 σουτ, ως επί το πλείστον με «καρφώματα», 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 1 ασίστ, 1 κόψιμο), ενώ μίλησε και διαφήμισε την Ελλάδα σε κάθε δήλωσή του.

«Μεταξύ μεταλλίου με την εθνική ομάδα, τίτλου με τους Μπακς και ανάδειξη πολυτιμότερου παίκτη στον All Star αγώνα, θέλω το πρώτο, γιατί έχω καταλάβει τι γίνεται στην Ελλάδα. Προσπαθώ να τους κάνω όλους περήφανους», είχε πει ο Αντετοκούνμπο, πριν από το τζάμπολ του All Star στη Νέα Ορλεάνη, ενώ αφιέρωσε, χωρίς δεύτερη σκέψη, την πρώτη συμμετοχή στην οικογένειά του: «Αυτή την ημέρα την αφιερώνω στην οικογένειά μου. Οπως σας είπα, πάντα έχω την Ελλάδα πίσω μου. Σας ευχαριστώ και σας αγαπώ. Θέλω να γυρίσω στο Μιλγουόκι και να προπονηθώ, γιατί μου έχει λείψει!». Ο Αντόνιο Ντέιβις των Νιου Ορλεαννς, με απολογισμό 52 πόντους, ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης και κατέρριψε το ρεκόρ πόντων του Ουίλτ Τσάμπερλεϊν (42 πόντοι), ύστερα από 55 χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή