Ενισχυμένα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ενισχυμένα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aνοδικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των περισσότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με κύριους αρωγούς τούς κλάδους της εξόρυξης και των τηλεπικοινωνιών. Το ευρώ ενισχύθηκε ως προς το δολάριο στο 1,0616 δολ. και ως προς το γιεν στα 120,06 γιεν. Οι επενδυτές θεωρούν ότι η Μαρίν Λεπέν του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου θα φθάσει έως τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, αλλά δεν θα κερδίσει τη μάχη. Η αβεβαιότητα για τις γαλλικές εκλογές αποτυπώθηκε στο spread μεταξύ γαλλικών 10ετών ομολόγων και γερμανικών, καθώς ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα από το 2012.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο 0,2%.

Οι εταιρείες παραγωγής πρώτων υλών αντιστάθμισαν την πτώση των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων, λόγω της ανόδου στις τιμές των μετάλλων. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου η τιμή της μετοχής της Unilever έπεσε κατά πολύ μετά την απόφαση της Kraft Heinz να αποσύρει την πρόταση εξαγοράς της. Στο Λονδίνο, ο Ftse 100 δεν παρουσίασε μεταβολή σε σχέση με τo κλείσιμο της Παρασκευής. Στο Παρίσι, ο Cac 40 έκλεισε με οριακές απώλειες 0,05% και στη Φρανκφούρτη ο Dax είχε άνοδο 0,6%. Η αμερικανική αγορά ήταν κλειστή λόγω αργίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή