«Πανιά» για την Κίνα άνοιξε ο Ιντέγε

«Πανιά» για την Κίνα άνοιξε ο Ιντέγε

3' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Βάλσαμο» περίπου 10 εκατ. ευρώ θα απαλύνει τις πληγές που άνοιξε στον Ολυμπιακό η ήττα του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, εάν αποδεχθεί την πρόταση της Τιανζίν Τέντα για τον Μπράουν Ιντέγε! Η κινεζική ομάδα τα έχει βρει σε όλα με τον Νιγηριανό επιθετικό και είναι σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με τους «ερυθρόλευκους», με πιο πιθανή κατάληξη την άμεση ολοκλήρωση της μεταγραφής ακόμα και πριν από τον αγώνα ρεβάνς της Πέμπτης με την Οσμάνλισπορ. Η Τιανζίν Τέντα προσφέρει περίπου 3 εκατ. ευρώ «καθαρά» ετησίως στον Ιντέγε για τριετές συμβόλαιο (ποσό τριπλάσιο από τις αποδοχές του στην Ελλάδα), μπόνους 1,5 εκατ. ευρώ στον μάνατζέρ του και περίπου 10 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό.

Σύμφωνα με το ΕSPN αλλά και τα όσα φέρεται να έχει εκμυστηρευθεί ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής σε συμπαίκτες του, έχει αποδεχθεί την πρόταση και πιέζει τις εξελίξεις για να συναινέσει και ο πρωταθλητής. Η μεταγραφική περίοδος στην Κίνα κλείνει στις 28 Φεβρουαρίου, αλλά με τον ρυθμό που «τρέχει» η υπόθεση, είναι πιθανό να κλείσει άμεσα και να μην ακολουθήσει ο Ιντέγε την αποστολή της ομάδας στην Αγκυρα. Ο Ντα Κόστα τραυματίστηκε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και αν μείνει κι αυτός, όπως ο τιμωρημένος Βιάνα, εκτός αποστολής, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα το συνθέσουν οι Μποτία και Ρέτσος. Ο Ολυμπιακός κράτησε ψηλά τους τόνους για τη διαιτησία στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, παραβλέποντας ότι έκανε τη χειρότερή εμφάνισή του στο πρωτάθλημα.

Σε ρυθμούς Ευρώπης κινείται ξανά και ο ΠΑΟΚ. Με ευχάριστο διάλειμμα το 4-0 επί της Βέροιας στην Τούμπα με τα δύο γκολ του Πρίγιοβιτς, ο «Δικέφαλος» αναχωρεί «αποδεκατισμένος» σήμερα για τη Γερμανία για την αυριανή ρεβάνς με τη Σάλκε, έχοντας μηδαμινές ελπίδες πρόκρισης μετά το εις βάρος του 3-0 στη Θεσσαλονίκη. Εκτός αποστολής είναι οι τιμωρημένοι Μάτος, Βαρέλα και Λέοβατς, ο Κάνιας παραμένει τραυματίας ενώ οι Πρίγιοβιτς – Κάτσε δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Με τη νίκη στο ντέρμπι η ΑΕΚ μπήκε έπειτα από πολύ καιρό στην τετράδα των πλέι οφ και δείχνει να κεφαλαιοποιεί τη θετική αύρα που έφερε η επιστροφή του Χιμένεθ. Η τρίτη συνεχόμενη επικράτησή της επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ πανηγυρίστηκε έξαλλα από παίκτες και οπαδούς, με την καλή ψυχολογία να αποτελεί ένα ακόμη εφόδιο στην προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας και της θέσης της ομάδας. Ο Μπακασέτας συμπλήρωσε 4 κίτρινες και θα λείψει σε ένα από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια.

Με αέρα στα πανιά του συνεχίζει και ο Παναθηναϊκός! Με το 5-0 μέσα στην Τρίπολη επί του Αστέρα συνέχισε ένα σερί εντυπωσιακών εμφανίσεων, με επόμενη πρόκληση το ματς του Σαββάτου στην Ξάνθη. Ο Λέτο μπήκε χθες στο κανονικό πρόγραμμα και θα είναι διαθέσιμος γι’ αυτό το κρίσιμο παιχνίδι, όπως λογικά θα είναι και ο Εμποκού ο οποίος αποχώρησε τραυματίας από την Τρίπολη. Ο Μολέντο συμπλήρωσε 7 κίτρινες και δηλώθηκε να απουσιάσει από τους αγώνες με Βέροια και Ηρακλή. Ο Αστέρας Τρίπολης παραμένει σε αγωνιστική κρίση και ξαναβρίσκεται σε αναζήτηση νέου προπονητή, μετά την παραίτηση του Ελευθερόπουλου.

Με τη νίκη του Ατρόμητου με 2-1 επί της Ξάνθης, την επικράτηση του ΠΑΣ επί της Κέρκυρας με 1-0 στα Γιάννενα και το εντυπωσιακό 2-1 του Πλατανιά μέσα στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού, η μάχη για τα πλέι οφ έχει φουντώσει για τα καλά, καθώς οι τρεις νικητές είναι στο κυνήγι της ΑΕΚ και της Ξάνθης που ισοβαθμούν στην 5η θέση της βαθμολογίας. Ο εκπληκτικός Πανιώνιος είναι μακριά από τέτοια άγχη, καθώς νίκησε 1-0 τον Ηρακλή στη Ν. Σμύρνη και εξακολουθεί να απολαμβάνει τη μοναξιά της 2ης θέσης, έχοντας την Κυριακή ντέρμπι κορυφής με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης»!

Στο ματς που έκλεισε χθες την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, η Λάρισα νίκησε 2-1 στην έδρα της τον Λεβαδειακό και κέρδισε σημαντικό έδαφος στο… survivor για την παραμονή στην κατηγορία, έχοντας πλέον «μαξιλαράκι» έξι βαθμών από τις τρεις ομάδες που βρίσκονται στην ουρά της βαθμολογίας. Πρωταγωνιστής στη νίκη της ΑΕΛ ήταν ο Ρέντζας, πρώτα με την ασίστ που έδωσε στον Αγκάνοβιτς για να πετύχει (με το πρώτο του εν Ελλάδι γκολ) το 1-0 κι έπειτα με τη δική του κεφαλιά (ασίστ του Ναζλίδη) που διαμόρφωσε στο 70΄ το τελικό 2-1. Είχαν μεσολαβήσει η ισοφάριση του Λεβαδειακού με μακρινό σουτ του Καλτσά (κόντραρε στον Αβραάμ) στο 61΄ και οι δύο σχεδόν απανωτές αποβολές (δύο κίτρινες) του Ντέλετιτς στο 62΄ και του Γιουσούφ στο 64΄, σε ένα παιχνίδι με ένταση, καλό ρυθμό και αρκετές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες. Στο 9΄ δεν μέτρησε σωστά γκολ οφσάιντ του Καραμπουέ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή