Επί τάπητος η αμυντική συνεργασία στην Ε.Ε.

Επί τάπητος η αμυντική συνεργασία στην Ε.Ε.

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ταχύτερα εδώ και έτη βήματα, που πραγματοποιούνται προς την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής αμυντικής συνεργασίας, συζήτησε χθες στις Βρυξέλλες ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκος με τον πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε. Μιχ. Κωσταράκο. Βασικός παράγων επιτάχυνσης των κινήσεων οι οποίες γίνονται είναι το Brexit. Η ευρισκόμενη σε εξέλιξη διαδικασία εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε., που –όπως είναι γνωστό– αποτελεί και την ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη στην Ευρώπη, ουσιαστικά αποδεσμεύει τη Γαλλία και τη Γερμανία από την πρωτοκαθεδρία που συχνά παραχωρούσαν σε θέμα ασφαλείας στο Λονδίνο. Απόδειξη αυτής της επιτάχυνσης είναι οι σημαντικές πολιτικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί προς την κατεύθυνση της αμυντικής συνεργασίας, αλλά και οι επιχειρήσεις με ευρωπαϊκό χαρακτήρα που έχουν επεκταθεί.

Oπως ήταν λογικό, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται από τις Βρυξέλλες, οι κ. Κωσταράκος και Κουμουτσάκος συζήτησαν και για την κατάσταση στο Αιγαίο και τον έντονο προβληματισμό που προκαλεί στην Ελλάδα η τουρκική παραβατικότητα. Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Κωσταράκο, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. ανέφερε σε παριστάμενους δημοσιογράφους ότι «οι συνεχιζόμενες πρακτικές έντασης εκ μέρους της Τουρκίας υπονομεύουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή. Πρέπει να σταματήσουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή