Τηλεόραση από Wind μέσω της Zappware

Τηλεόραση από Wind μέσω της Zappware

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πλατφόρμα της βελγικής εταιρείας Zappware επέλεξε η Wind Hellas για την παροχή τηλεοπτικού περιεχομένου στους συνδρομητές της. Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών με την κίνηση αυτή πραγματοποιεί το πρώτο βήμα για την παροχή τηλεοπτικού περιεχομένου στους πελάτες της στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος του έτους, η εταιρεία τηλεπικοινωνιών θα παρουσιάσει μια νέα υπηρεσία που ονομάζει multiscreen βίντεο, μέσω της οποίας ένας πελάτης της, θα έχει τη δυνατότητα να λάβει τηλεοπτικό περιεχόμενο είτε στο κινητό τηλέφωνο, είτε στον υπολογιστή, είτε στη συσκευή της τηλεόρασης στο σπίτι του. Πρόκειται για μια πλατφόρμα βασισμένη στην τεχνολογία του Internet (ΙP).

Η νέα αυτή συνεργασία της Wind Hellas αποτελεί ένα ακόμη βήμα απομάκρυνσης από την απόκτηση της Forthnet. Ωστόσο, η συγκεκριμένη απόφαση δεν ανατρέπει εντελώς τον αρχικό σχεδιασμό για την απόκτηση της εταιρείας, και ειδικά της Nova, η οποία αξιοποιεί μια διαφορετική τεχνολογία (δορυφορική μετάδοση). Επιπλέον, η Forthnet διαθέτει ιδιόκτητο περιεχόμενο (ταινίες, αθλητικά δικαιώματα κ.λπ.), κάτι που δεν έχει εξασφαλίσει η Wind με τη συνεργασία αυτή.

«Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια μοναδική τηλεοπτική εμπειρία τόσο από άποψη τεχνολογίας όσο και περιεχομένου. Είναι μια υψηλής τεχνολογίας λύση που μαζί με το περιεχόμενο που θα εξασφαλίσει η Wind, θα προσφέρει έναν νέο τρόπο διασκέδασης για τους πελάτες μας, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται, ή το είδος της συσκευής που χρησιμοποιούν», δήλωσε ο Χέρμαν Ρίεντλ, επικεφαλής στρατηγικής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Wind Hellas. Η Zappware αναπτύσσει λογισμικό βασισμένο στο «υπολογιστικό νέφος (cloud)», ενσωματώνοντας δυνατότητες εξατομίκευσης για Android-TV, για smartphones, tablets και web-browsers. Τα χαρακτηριστικά της περιλαμβάνουν ζωντανές και catch-up τηλεοπτικές μεταδόσεις, εγγραφές και ένα πλούσιο κατάλογο βίντεο On-Demand (VOD).

«Είμαστε υπερήφανοι και ενθουσιασμένοι που αναπτύξαμε για τη Wind Hellas μια λύση για την τηλεόραση βασισμένη στο cloud», σχολίασε ο Πάτρικ Βος, διευθύνων σύμβουλος της Zappware.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή