Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου: Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας και ρατσιστικής συμπεριφοράς

Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου: Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας και ρατσιστικής συμπεριφοράς

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ψήφισμα αναφορικά με τα θλιβερά γεγονότα που σημειώθηκαν χθες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο, καταδικάζοντας «κάθε μορφή βίας και κάθε εκδήλωση ρατσιστικής συμπεριφοράς από όπου και αν προέρχεται, ειδικά δε όταν αυτή στρέφεται κατά μικρών παιδιών».

Στο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου προστίθεται πως «τα γεγονότα αυτά, στα οποία δόθηκε μεγάλη έκταση από τα ΜΜΕ, είναι βέβαιο ότι δεν εκφράζουν και δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν το σύνολο των δημοτών μας, τη δημοτική μας αρχή, δεν εκφράζουν γενικά το Ωραιόκαστρο ως τόπο, ο οποίος στην πολύχρονη ιστορία του υπήρξε και εξακολουθεί να είναι ένας τόπος ανθρώπινος και φιλόξενος».

Υπενθυμίζεται ότι χθες το μεσημέρι, μέλη της «Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου» εμφανίστηκαν έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής, όπου τα απογεύματα ήταν προγραμματισμένο να παρακολουθήσουν μαθήματα 9 παιδιά προσφύγων.

Τα μέλη της οργάνωσης έβαλαν λουκέτο στο σχολείο, ενώ διαδήλωσαν με πανό, φωνάζοντας συνθήματα κατά των προσφύγων.

Εκτός των ατόμων από τον χώρο της Ακροδεξιάς, έξω από το σχολείο συγκεντρώθηκαν και μέλη αντιρατσιστικής κίνησης, αλλά και δυνάμεις των ΜΑΤ, που προσπάθησαν να αποτρέψουν συμπλοκή μεταξύ των δύο ομάδων.

Μάλιστα συνεργείο του ΣΚΑΪ δέχθηκε επίθεση από άτομα που δηλώνουν μέλη της πατριωτικής κίνησης Ωραιοκάστρου.

Εξαιτίας της έντασης τα παιδιά των προσφύγων εισήλθαν στο σχολικό κτίριο από δευτερεύουσα είσοδο.

Σημειώνεται ότι την και Παρασκευή, περίπου 15 άτομα επιχείρησαν να αλυσοδεθούν μπροστά από την αυλόπορτα του σχολείου ώστε να αποτραπεί η είσοδος των παιδιών στο σχολείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή