Η Αντζελίνα Τζολί στην επίσκεψή της στην Καμπότζη και στον βασιλιά Νοροντόν.

Η Αντζελίνα Τζολί στην επίσκεψή της στην Καμπότζη και στον βασιλιά Νοροντόν.

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αντζελίνα Τζολί τόνισε το Σάββατο ότι ευελπιστεί πως η νέα ταινία για την Καμπότζη, υπό το καθεστώς των Ερυθρών Χμερ, θα βοηθήσει ώστε να μάθει ο κόσμος περισσότερα για τη βιαιότητα του καθεστώτος του 1970, αλλά ταυτόχρονα θα επιτρέψει να λάμψει ένα φως για όσους νέους ανθρώπους σήμερα είναι εγκλωβισμένοι σε εμπόλεμες ζώνες.

H ταινία «Πρώτα σκότωσαν τον πατέρα μου» βασίζεται στην ιστορία της Λουνγκ Ουνγκ και της επιβίωσής της από το κομμουνιστικό καθεστώς των Ερυθρών Χμερ, που είναι υπεύθυνο για τον θάνατο 1,7 εκατ. κατοίκων της Καμπότζης από ασιτία, ασθένειες και εκτελέσεις. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου λίγες ώρες πριν από την πρεμιέρα, η ηθοποιός τόνισε ότι ελπίζει πως η ταινία «θα θυμίσει σε όλους ότι υπάρχουν πολλές αντίστοιχες ιστορίες με της Λουνγκ σε όλες τις πολεμικές ζώνες και τις γωνιές του κόσμου. Η ιστορία της είναι και δική τους ιστορία και αυτό είναι κατά πολλούς τρόπους παγκόσμιο φαινόμενο και ελπίζουμε ότι είναι κάτι για το οποίο θα σκεφθείτε», δήλωσε η Τζολί που είναι η σκηνοθέτις της ταινίας και συνυπογράφει το έργο μαζί με τη Λουνγκ.

Γενικότερα, η Τζολί φαίνεται να έχει άριστες σχέσεις με την Καμπότζη μετά την έναρξη των εργασιών της ως πρέσβειρα καλής θελήσεως εκεί, αλλά και με την υιοθεσία του μεγαλύτερου γιου της, Μάντοξ, από τη χώρα. Επίσης, η Τζολί έχει συστήσει ένα ίδρυμα για την προώθηση της κοινωνικής ανάπτυξης στην Καμπότζη. Ωστόσο, όπως επισήμανε το υπέρλαμπρο άστρο του Χόλιγουντ, η Καμπότζη δεν είναι μόνο ο πόλεμός της. «Ελπίζω ότι οι νέοι άνθρωποι όταν θα δουν αυτή την ταινία θα μάθουν ένα κομμάτι της ιστορίας τους, αλλά ελπίζω ότι θα δουν, ελπίζω ότι όλοι σας θα δείτε, ότι αυτή είναι μία χώρα ταλέντου, τέχνης, αγάπης και ομορφιάς».

Ο γιος της Μάντοξ εργάστηκε για την παραγωγή της ταινίας που γυρίστηκε στην Καμπότζη στα τέλη του 2015 και στις αρχές του 2016. Η Τζολί, μάλιστα, τόνισε ότι ο Μάντοξ είναι πολύ περήφανος για την κληρονομιά του και ότι η ίδια και τα παιδιά της θεωρούν την Καμπότζη το δεύτερο σπίτι τους. «Τα παιδιά βρίσκονται πολύ κοντά σε εκείνα που συμμετέχουν στην ταινία και κάποια από αυτά είναι οι καλύτεροί τους φίλοι», δήλωσε η Τζολί. «Απλά είναι πολύ ευτυχισμένα που βρίσκονται με τους φίλους τους και ο Μάντοξ χαίρεται πολύ που είναι ξανά στη χώρα». Η ταινία θα προβληθεί στο Netflix εντός των επόμενων μηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή