Αιτήσεις έως 10 Απριλίου για τον 5ο κύκλο του προγράμματος Egg

Αιτήσεις έως 10 Απριλίου για τον 5ο κύκλο του προγράμματος Egg

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο την αναχαίτιση της φυγής ανθρώπινου δυναμικού στο εξωτερικό (brain drain), αλλά και την επιστροφή Ελλήνων που έχουν φύγει, άνοιξε ο 5ος κύκλος του Egg, του προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης για τη στήριξη της νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας της Eurobank. Στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιείται σε συνεργασία με το Corallia, νέοι αλλά και πιο έμπειροι επαγγελματίες ηλικίας από 18 έως και 49 ετών, που έχουν μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα και επιθυμούν να τη μετατρέψουν σε επιτυχημένη επιχείρηση, μπορούν έως και τις 10 Απριλίου να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες με αφορμή την έναρξη του 5ου κύκλου του Egg, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, κ. Σταύρος Ιωάννου, υπογράμμισε ότι «στόχος είναι να ενθαρρύνουμε τους νέους ανθρώπους να αναπτύξουν τις ιδέες τους στην Ελλάδα και με την υλοποίηση των σχεδίων τους να συμβάλουν αποφασιστικά και ουσιαστικά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας». Η προσέλκυση ιδεών και από το εξωτερικό είναι και ένας από τους λόγους, που για πρώτη φορά το πρόγραμμα φέτος διεθνοποιήθηκε, δίνοντας τη δυνατότητα να υποβληθούν προτάσεις όχι μόνο από Ελληνες πολίτες, αλλά και πολίτες της Ε.Ε. ή τρίτων χωρών, που έχουν δικαίωμα διαμονής στην Ελλάδα. Αλλη βασική καινοτομία του νέου κύκλου, όπως εξήγησε ο Νίκος Βογιατζής από την πλευρά της Corallia, είναι η διεύρυνση του ηλιακού ορίου έως και τα 49 χρόνια (στόχος είναι το ηλικιακό όριο να καταργηθεί) και η εστίαση σε συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας, όπως τεχνολογίες και εφαρμογές πληροφορικής και επικοινωνιών, που συμβάλλουν στην εξωστρέφεια και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας (π.χ. καινοτόμες εφαρμογές τουρισμού). Ο απολογισμός του προγράμματος, όπως παρουσιάστηκε από τον γενικό διευθυντή και επικεφαλής του τμήματος τεχνολογίας της Eurobank κ. Σωτήρη Συρμακέζη περιλαμβάνει:

• 200 επιχειρηματίες και 98 επιχειρηματικές ομάδες που έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα.

• 60 καινοτόμες ιδέες που είναι σήμερα ενεργείς επιχειρήσεις.

• 151 προσλήψεις νέων συνεργατών από τις εταιρείες του Εgg.

• 6 υποβολές αιτήσεων ευρεσιτεχνίας και 7 υποβολές εμπορικού σήματος (trademark).

• 16 εταιρείες που έχουν βρει επενδυτές για χρηματοδότηση 2,2 εκατ. ευρώ.

• 10 εταιρείες που έχουν λάβει από τη Eurobank χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους και 7 εταιρείες που είναι υπό έγκριση.

• 24 γυναίκες επιχειρηματίες σε θέση ευθύνης (co-founders).

Ο κ. Μιχάλης Βλασταράκης αναφέρθηκε στα σχέδια του ομίλου για συμμετοχή του στον διαγωνισμό για ένα από τα ενδιάμεσα Ταμεία Συμμετοχών που έχει προκηρύξει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, αλλά και στις πρωτοβουλίες για την πρόσβαση σε χρηματοδότηση μέσω επαφών με angels investors.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή