Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Πέντε γυναίκες από το Μαρόκο πρωταγωνιστούν στη μουσικοθεατρική παράσταση της Μπουσρά Ουιζγκέν «Ottof» στις 9 μ.μ. στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Διάλεξη του Γιώργου Καραδέδου, ομότιμου καθηγητή Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ, με θέμα «Η τεχνολογία του αρχαίου ελληνικού θεάτρου μέσα από τα θέατρα της Μακεδονίας και της Θράκης» στις 7 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Θα ακολουθήσει παράσταση στα αρχαία ελληνικά.

• Η ομάδα θεάτρου C. for Circus παρουσιάζει σε διασκευή την παράσταση «Γκλουμ», βασισμένη στο «Ημερολόγιο ενός απατεώνα» του Αλεξάντρ Οστρόφσκι, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9 μ.μ. στο θέατρο «104» (Ευμολπιδών 41).

• Εκθεση ζωγραφικής του Στέλιου Αλεξάκη με τίτλο «44 μπλε του τοπίου» εγκαινιάζεται στις 8 μ.μ. στην γκαλερί «7» (Σόλωνος 20).

• Πρεμιέρα της παράστασης «enter sandman», βασισμένης στη νουβέλα «Ο Ζάντμαν» του E. T. A. Hoffmann, σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση στις 9 μ.μ. στο θέατρο «Skrow» (Αρχελάου 5).

• Παρουσίαση του βιβλίου του Λάμπρου Τόκα «Τα παιδιά του Φλεβάρη – Μαρτυρίες συλληφθέντων αγωνιστών 40 χρόνια μετά το χτύπημα στο κλιμάκιο του ΚΚΕ το 1974» (εκδ. Καστανιώτη) παρουσιάζεται στις 7.30 μ.μ. στο Μουσείο Κοτοπούλη (Αλ. Παναγούλη 17α, Ζωγράφου).

• Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ιωάννας Κωνσταντίνου φιλοξενείται στην «Depot Art Gallery» (Νεοφύτου Βαμβά 5) ώς τις 16 Μαρτίου.

• Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος συζητάει με τον Ηρακλή Λογοθέτη με αφορμή επιλεγμένα αποσπάσματα από το βιβλίο του Εντουάρντο Γκαλεάνο «Οι μέρες αφηγούνται» στις 7.30 μ.μ. στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206).

• Το έργο του Ουίλιαμ Φόκνερ «Καθώς ψυχορραγώ» παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Σοφίας Φιλιππίδου στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων (Κυκλάδων 11), στις 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή