ORIS Artelier Calibre 112

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Oris έχει μακρά πορεία και παράδοση στην ωρολογοποιία, έχοντας στη φαρέτρα της 279 manufacture μηχανισμούς. Από τότε που έγινε ανεξάρτητη, πριν από 30 χρόνια, έχει παρουσιάσει αναρίθμητα μοντέλα με χρήσιμες λειτουργίες (ημερολογιακές ενδείξεις, alarm και world timers) ενώ σήμερα κατασκευάζει μόνο μηχανικά ρολόγια με άριστη σχέση ποιότητας-τιμής. Από το 2014, έτος που γιόρτασε τα 110α γενέθλιά της, η ελβετική εταιρεία έχει λανσάρει τρεις πρωτοποριακούς manufacture μηχανισμούς με ιδιαίτερο συνδυασμό complications και εξαιρετικά προσιτή τιμή, τους Calibres 110, 111 και 112, ενώ προσεχώς αναμένεται και ο τέταρτος, ο Calibre 113, που θα κάνει πρεμιέρα στην επερχόμενη Παγκόσμια Έκθεση της Βασιλείας, Baselworld 2017 τον Μάρτιο.

ORIS Artelier Calibre 112-1

Το μοντέλο Calibre 112, που παρουσιάζουμε εδώ, κυκλοφόρησε το 2016 και έχει μία πρωτοτυπία: διαθέτει λειτουργία GMT μαζί με ένδειξη ημέρα/νύχτας, έναν συνδυασμό που δεν είχαμε ξαναδεί στην ελβετική ωρολογοποιία.

ORIS Artelier Calibre 112-2

Ο μηχανισμός του ρολογιού κουρδίζει στο χέρι και μπορεί να υπερηφανευθεί για αυτονομία ενέργειας 10 ολόκληρων ημερών παρότι διαθέτει μόνο ένα βαρέλι!

ORIS Artelier Calibre 112-3

Στο ξεκάθαρο και ευανάγνωστο καντράν η δεύτερη ώρα φιγουράρει σε περίοπτη θέση, στο 12, σε συνδυασμό με μία πρωτότυπη ένδειξη ημέρας/νύχτας με δύο παράθυρα: το στρογγυλό συμβολίζει τον ήλιο και το μισοφέγγαρο συμβολίζει τη Σελήνη. Κάτω από την πλάκα του καντράν περιστρέφεται ένας δίχρωμος δίσκος. Κατά τη διάρκεια της ημέρας ο ήλιος φαίνεται λευκός και η Σελήνη σκουρόχρωμη ενώ τη νύχτα συμβαίνει το αντίθετο. Όταν ανατέλλει ή δύει ο ήλιος και οι δύο ενδείξεις είναι δίχρωμες, δείχνοντας τη μετάβαση από την ημέρα στη νύχτα και το αντίστροφο.

ORIS Artelier Calibre 112-4

Η ένδειξη του power reserve εμφανίζεται στα δεξιά του καντράν, στο 3, και αποτελεί πατέντα της Oris.

ORIS Artelier Calibre 112-5

Η ημερομηνία βρίσκεται σε ειδικό παράθυρο στο 9 ενώ μεταξύ 7 και 8 «τρέχουν» τα δευτερόλεπτα σε μικρό βοηθητικό καντράν. Όλες οι λειτουργίες του ρολογιού ρυθμίζονται από την κορόνα. 

ORIS Artelier Calibre 112-6
ORIS Artelier Calibre 112-7

Το Artelier Calibre 112 έχει διάμετρο κάσας 43mm και κυκλοφορεί είτε σε έκδοση από ανοξείδωτο ατσάλι –συνδυασμένο με μπλε-γκρι ή ασημί καντράν– είτε σε δίχρωμες εκδόσεις με ατσάλινη κάσα και στεφάνη από ροζ χρυσό 18Κ και καντράν από ασημένια οπαλίνα.

ORIS Artelier Calibre 112-8

Όλα τα μοντέλα αγκαλιάζουν τον καρπό με φίνα λουράκια από δέρμα κροκοδείλου της Λουιζιάνα ή με ατσάλινα μπρασελέ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Oris εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Rist Hellas (τηλ.: 2310-471155)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή