Διαξιφισμοί στη Βουλή για τη συμφωνία

Διαξιφισμοί στη Βουλή για τη συμφωνία

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρή πρόγευση του τί θα ακολουθήσει το προσεχές διάστημα στη Βουλή, καθώς θα δρομολογούνται προς ψήφιση τα μέτρα που θα σχεδιαστούν και αποφασιστούν στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς, έδωσαν κυβέρνηση και αντιπολίτευση: κατά την τελευταία συζήτηση πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, εισηγητές κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και κυβερνητικά στελέχη διασταύρωσαν τα ξίφη τους, δίνοντας διαφορετικές εκδοχές των όσων συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup.

Αρχικά ήταν ο κ. Μ.Βορίδης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επέκρινε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επειδή, όπως είπε, πανηγυρίζουν, αν και αυτό το οποίο ουσιαστικά συμφώνησε η κυβέρνηση με τους εταίρους είναι η μείωση του αφορολόγητου, η μείωση των συντάξεων και η περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.

«Διαπιστώνω έλλειψη σοβαρής επιχειρηματολογίας» σχολίασε αμέσως ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης. Υποστήριξε ότι η επιτευχθείσα συμφωνία προβλέπει «μέτρα μηδενικής δημοσιονομικής απόκλισης», σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει κανένα νέο μέτρο για την τρέχουσα διετία και πρόσθεσε ότι «με το κλείσιμο της αξιολόγησης θα δοθεί στη χώρα ποσοτική χαλάρωση και θα δοθεί αναπτυξιακή προοπτική». Ως προς τα εργασιακά δε, έσπευσε να μνημονεύσει την ύπαρξη συμφωνίας για δάνειο ύψους 3 δις από την Παγκόσμια Τράπεζα, με τα χρήματα –όπως ανέφερε- να κατευθύνονται για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Χίλια μπράβο για μεγάλη διαπραγματευτική ικανότητα της κυβέρνησης, την ταχύτητα και την ποιότητα της «συμφωνίας». Μετακυλίσατε οποιοδήποτε μέτρο υπάρχει μετά το 2019, στη γραμμή Ζουράρη «ποιός ζει ποιός πεθαίνει», σχολίασε καυστικά εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Λ.Γρηγοράκος.

«Πάντα έτσι γινόταν και τώρα έτσι γίνεται και με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: σερβίρονται με φιλολαϊκό περιτύλιγμα τα αντιλαϊκά μέτρα. Καλλιεργούν την ψεύτικη ελπίδα για να συνεχιστεί η επίθεση κατά του λαού» σχολίασε η κυρία Διαμάντω Μανωλάκου (ΚΚΕ) και συμπλήρωσε: «Εχετε αφήσει καμία από τις κόκκινες γραμμές για τις οποίες μιλούσατε»;

Πάντα οι κυβερνήσεις έρχονταν, όπως και τώρα, έρχονταν πανηγυρίζοντας από τις Βρυξέλλες. Τη συνέχεια κάθε φορά τη γνωρίζουμε καλά. Εμφανίζατε σαν κόκκινη γραμμή την νομοθέτηση προληπτικών μέτρων. Τώρα πάει και αυτό. Δεν σας έμεινε καμία κόκκινη γραμμή. Προσπαθείτε να εξαπατήσετε το λαό, αλλά πλέον δεν σας πιστεύει κανείς. Πρώτη απάντηση απόψε στα συλλαλητήρια.

«Το μόνο που πετύχατε είναι η επιστροφή των Θεσμών. Εύχομαι να μην κλαίτε όταν θα ψηφίζετε τα νέα μέτρα» σχολίασε εκ μέρους της Ε.Κ ο Ι. Σαρίδης. Για «θετική εξέλιξη αφού αποφύγαμε τα χειρότερα» έκανε λόγο ο Σπ. Δανέλλης (Ποτάμι) και πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση θα είναι βαρύ το κόστος της συμφωνίας. Και όσο καθυστερεί η επίτευξή της, θα μεγαλώνει και το κόστος». Κατά των πολιτικών τόσο της σημερινής συγκυβέρνησης όσο και των προηγουμένων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος της Χ.Α. Ηλ. Παναγιώταρος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή